Мистериозен обект върху астероида Рюгу бе заснет от японски роботи (видео)

Двата миниатюрни японски робота – MINERVA-II1A и MINERVA-II1B – направиха успешно кацане на астероида Рюгу, който е с диаметър 0,92 километра.

Устройствата са в отлично състояние и предават от далечното небесно тяло много интересни данни, включително снимки.

Известният тайвански уфолог Скот Уорингтън след като разгледал снимките, изпратени от мини-ровърите, неочаквано забелязал нещо много необичайно на случайна снимка.

Когато се приближавал към астероида, един от роботите го снимал отдалече, и точно на  тази снимка се вижда доста голям обект, издигащ се високо над повърхността на Рюгу.

Мистериозната находка е доста симетрична, което е много подозрително и противоречи на известните закони на природата.

Според Уоринг, 130-метровият обект прилича на маска или дори на череп на живо същество. Много от колегите на изследователя смятат, че тази аномалия по-скоро прилича на някаква футуристична структура.

Остава да се надяваме, че японските ровъри ще изследват обекта и ще разкрият тази негова тайна, а експертите на JAXA, за разлика от НАСА, няма да скрият нищо от световната общественост.

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

 

Какво ще се случи със Земята след сблъсък с гигантски астероид -видео на „Discovery“

Популярната компания „Discovery“ има един невероятен проект, който изцяло е посветен на сблъсъка на масивни космически тела със Земята. За да бъдем по-точни, компанията е успяла да симулира ситуация, която… Continue reading „Какво ще се случи със Земята след сблъсък с гигантски астероид -видео на „Discovery““

Загадката на Oumuamua: Странен астероид или „Пратеник“ на извънземна цивилизация – 1 (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *