Признаците, които показват, че вашата работа бавно, но неумолимо ви убива!

Вие искате да захвърлите всичко и да си купите еднопосочен билет до Бали? Фантазирате за това как завинаги да изчезнете от радара и да се преместите в селска къща някъде в Канада? Тези стремежи могат да бъдат симптом на нервен срив.

Психологическите последици от постоянния стрес по време на работа – професионалното прегаряне- настъпват толкова тихо, че проявата им може лесно да бъде объркана с влиянието на други негативни фактори –  от обикновена настинка до лош шеф.

Вие мислите, че можете лесно да разпознаете прегарянето? Не винаги. Еrin Buckley от проекта DailyWorth идентифицира седем от най-опасните симптоми на предстоящия срив.

1. Вие сте твърде циничен

Изглежда, че демонстрирате повече сарказъм от обикновено? Започнали сте да се подигравате на близките и добри приятели? Наблюдавайте себе си и се опитайте да разберете, дали текущите проблеми не ви правят по-циничен човек. Това е механизъм за адаптация към стреса.

2. Искате да избягате някъде

Вие искате да захвърлите всичко и да си купите еднопосочен билет до Бали? Фантазирате за това как завинаги да изчезнете от радара и да се преместите в селска къща някъде в Канада? Тези стремежи могат да бъдат симптом на нервен срив. Това е още един механизъм за адаптация, при който се дистанцирате от работа или я избягвате, тъй като влагате твърде много усилия с погрешна надежда, че ще ускорите напредъка си.

3. Вече не се справяте и с леки задачи

Вие постоянно се дъните в елементарни задачи? Така сте забравили годишнината от сватбата, пропуснали сте закуската с някого. Внезапна загуба на внимание и концентрация е ясен знак за прегаряне. Когато ви е трудно да си спомните нещо, или да се концентрирате върху ежедневните задачи, казват изследователите, време е да се намали стреса.

4. Чувствате се уморени през цялото време

Искаш ли да проспите това прекрасно, слънчево съботно утро? Постоянна вялост – класически симптом, особено ако дообедното търкаляне в леглото не помага за облекчаване на летаргията. Емоционалното изтощение е характерен признак, че страдате от професионално разстройство.

5. Често се оплаквате и мърморите

Работата ви нажежава до бяло? Вървите и мърморите, че шефовете са все по- нахални, а колегите са лоши? Разбира се, всичко може да бъде така в действителност. Но може би тези емоции са признак за претоварване по време на работа. Някои работници, които се движат към успеха маниакално, докато стигнат до изтощение, така се справят със стреса – те започват да обвиняват корпоративната култура (често погрешно) в собствената си луда надпревара към върха.

6. Съмнявате се в себе си

Вие сте работили дълго и упорито за да постигнете някакъв пробив в своята област. Тогава защо в последно време си мислите дали въобще имате някакви заслуги? Тази изкривена представа за собствените ви постижения са класически симптом на прегаряне. От тях може да страда всеки, който е работил прекалено много, от хирурзи до спортисти. Вашият мозък започва да играе с вас лоша шега, като се опитва да се справи със сложните изисквания на вашата работа.

7. Непрекъснато се разболявате

Главоболие, което не преминава? През цялото време куркане в корема? Преследват ви белодробни проблеми? Ако лекарите не могат да разберат нищо, по – добре изучете работния си график, твърдят учени, които са намерили много връзки между прегаряне и оплаквания от здравето. Понякога стресът на работното място води до преки щети за тялото – здравето се влошава бързо.

Ако сте открили някои от симптомите по-горе, значи е време да се върнете крачка назад и да промените нещо.

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

 

Невероятно: Вирусите на Земята са повече, отколкото звездите във Вселената!

В атмосферата на Земята циркулира потресаващ брой вируси – и изпадат от нея – до този извод са стигнали изследователи от Канада, Испания и САЩ. Бактерии и вируси попадат в… Continue reading „Невероятно: Вирусите на Земята са повече, отколкото звездите във Вселената!“

 

В древни времена на Земята са живели гиганти! (видео)

Около темата за древните хора – гиганти съществува световен заговор, част от който се явява, по-специално, изобилието на  предполагаеми „снимки“ с  огромни скелети, направени, най-вероятно,  с фотошоп: Разбира се, след… Continue reading „В древни времена на Земята са живели гиганти! (видео)“

Невероятно : До брега на САЩ мистериозен източник излъчва тайнствени сигнали (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *