Загадъчни руини на древна крепост са заснети на Марс!

Изследователите са убедени, че милиони изображения на „Червената планета“ крият много тайни.

Десетки апарати изследват Марс в продължение на десетилетия, и през това време мощни телескопи и космически кораби са пратили на Земята милиони снимки на „Червената планета“, повечето от които все още не са проучени – просто защото за тяхното детайлно изследване се изисква много време.

Въпреки това, много неизследвани снимки са публично достъпни, включително и в интернет – организации за изследването на космоса под егидата на НАСА отварят достъпа до данните за всички желаещи, „безразборно“ заливайки интернет със стотици хиляди дигитализирани изображения.

Разглеждайки поредната серия от снимки на части от повърхността на Марс, американски любител астроном е направил изумително откритие. Под пясъчните дюни, които са на хиляди години и създадени от вятъра на марсианската пустиня, той е видял ясно различими крепостни стени.

Кадрите той е публикувал в социалните мрежи, и сега хиляди потребители на интернет по целия свят се опитват да разберат какво виждат. Строгите прави ъгли, под които се виждат стените, карат хората да вярват, че сградата не може да бъде творение на природата. Размерът на мистериозната структура е три километра на дължина и ширина, почти правилен квадрат.

Ясно е само едно, че снимките не са фалшиви и обработвани с графичен редактор. Оригинални фотографии можете да намерите на интернет страницата на Геологическия топографски институт на САЩ (USGS), който се занимава с картографиране, включително и на други планети.

Тайнствената снимка е била направена през 1997 г. от безпилотната космическа станция на НАСА „Mars Global Surveyor“, изстреляна през 1996 г., като достига Марс през 1997 г. и остава в орбита около „Червената планета“ до ноември 2006 година. През това време станцията успява да предаде на Земята повече от 240 хиляди снимки.

Междувременно бяха получени нови изображения на известното „Марсианско лице“, което преди време предизвика много шум. Размитите очертания човешко лице на повърхността на Марс, снимано от космически кораб, всъщност, се оказаха група скали, което стана ясно, когато на Земята дойде снимка с по-добро оборудване.

А какво виждате сега, решавате сами. Ясно е само едно – космосът крие много повече тайни, отколкото е известно на човечеството.

sputnik.md

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Уфолози откриха на Марс мистериозни и явно изкуствени обекти (видео)

  Представители на уфологичната общност „ArtAlienTV“ съобщиха за нови интригуващи находки  на Марс. „Космическите Детективи“, както те наричат ​​себе си, разглеждайки сателитни изображения на Червената планета с помощта на «Google… Continue reading „Уфолози откриха на Марс мистериозни и явно изкуствени обекти (видео)“

Ровърът Curiosity oткри на Марс мистериозен цилиндър (видео)

На популярния уфологичен канал в YouTube „Mars Anomalies and Beyond“ се появи интригуващо видео, което осветява поредното откритие на виртуалните археолози на Марс. Изследователите разглеждали снимки на повърхността на Червената… Continue reading „Ровърът Curiosity oткри на Марс мистериозен цилиндър (видео)“

Невероятно: Ровърът „Curiosity“ засне на Марс летяща птица (видео)

Колекция от невъзможни мистериозни обекти, заснети на Марс от Curiosity (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *