Канада тотално легализира марихуаната

Канада стана втората страна в света и първата от Г-7, която напълно легализира канабиса за развлекателни цели.

Отсега нататък всички канадци на възраст над 18 години могат да купуват, продават, съхраняват и дори да си отглеждат марихуана у дома. Всъщност има и ограничения: можете да съхранявате до 30 грама и да отглеждате не повече от четири растения.

Според Асошиейтед прес, 52 сенатори са гласували за приемането на съответния закон, 29 са били против.

Критиците на новия закон са уверени, че полицията не е готова за ситуации, които могат да бъдат пряко следствие от легализирането на наркотика. Например не са разработени мерки за борба с шофиране под въздействие на наркотици.

Поддръжниците казват, че новата ситуация ще помогне за справянето с черния пазар. Канада и без това е страната с най-голямо потребление на марихуана, особено сред младите хора.

През 2017 г. канадците са изразходвали 5,7 милиарда канадски долара за наркотика (4,6 милиарда долара) и само малка част от общия обем е закупена за медицински цели.

По Би Би Си

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Вино от марихуана бе пуснато в САЩ

В Калифорния сега се продава вино, с активна съставка марихуана, съобщава Cosmopolitan. Но само американците, на които е предписан този тип наркотик като терапия, ще могат да си го купят.… Continue reading „Вино от марихуана бе пуснато в САЩ“

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *