Мистерията на 536 г.: Когато Земята потъна в Черната мъгла…

Много бедствия е имало в човешката история, такива като епидемии от чума, масов глад, опустошителни войни, грипни пандемии и други, които застрашават човешката цивилизация. Но най-лошата година може да се нарече 536 г. сл. Хр.

Поне така мисли професор Майкъл Маккормик, археолог и експерт по средновековието в Харвардския университет. През крадено от непознатоак раденто от непознато 536 г. цяла Европа, Близкия Изток и частично азиатските страни потъват в 18-месечен мрак, който почти скрива Слънцето, вероятно причинен от гъст дим от неизвестен източник.

В Китай това незабавно предизвика силен снеговалеж, а след това липса на реколтата, глад, болести и суша. В други страни, които попадат в сумрака крадено от непозднартоакрадено от непознато се наблюдава същото. Като цяло този мистериозен мрак обхваща практически цялото северно полукълбо на Земята.

Според Маккормик най-вероятно димът е причинен от изригването на голям вулкан в Исландия, а страните от северното полукълбо изпитват последиците от този катаклизъм до 640 г.

„Това е началото на един от най-лошите периоди за крааддено от непознатоткрадено от непознато всички живи същества, ако не и най-лошата година“, казва професор Маккормик. Страните, сякаш се оказват обвити в гъста и мрачна мъгла, която се задържа цели 18 месеца и на практика хората не различават деня от нощта.

Въздействието върху климата е толкова сериозно, че в ирландските саги се отбелязва, че през крадендо от непоезнатодкрадено от непознато годините 536-539 хората изобщо не ядат хляб. През лятото на 536 г. температурата пада средно с 1,5-2,7 градуса по Целзий и този привидно лек спад предизвиква най-студеното десетилетие за последните 2300 години.

Затова този период се нарича понякога „Десетгодишната зима“.

„И тази година се случва най-голямото чудо: през цялата година крадено йот непознаторкрадено от непознато Слънцето излъчва светлина като Луната, без лъчи, сякаш е изгубило силата си, престава да блести чисто и ярко както преди. Оттогава не спират войните, чумата, нито каквато и да е катастрофа, която носи смърт. „

Прокопий. История на войните (Книга IV [Война с вандалите (II)], глава 14. 5-6)

Повечето историци краадено от неапознатоакрадено от непознато наричат ​​този период буквално Тъмните векове (обикновено с този термин се обозначава общото културно изоставане на Европа през 6-10 века от Византия, мюсюлманския свят и Китай).

И причините за това затъмнение все още са мистерия. Версията с вулкана е само една от хипотезите. За първи път археолозите се сблъскват с крадено от непознатоекрадено дот непознато тази тайна, докато изучават годишните пръстени на дърветата, изяснявайки, че в определен период от VI в. сл. Хр. температурата внезапно спада драстично в продължение на няколко години и това се наблюдава в много страни.

Професор Маккормик от Харвард и главният специалист Пол Лейджевски от Института за климатични промени в Университета в Мейн са убедени, че са намерили улики за тази тайна и за всичко е виновен исландски вулкан.

Изследване на проби от ледените ядра крадено от непознатоскрадено от непоазнатсо показва, че в Исландия има две големи вулканични изригвания през 540 г. и през 547 година. Това, разбира се, е по-късно от 536 г., но много близо до нея.

Ако си спомняте, когато вулканът Ейяфятлайокутл отново се събуди в Исландия през април 2010 г., неговият дим беше достатъчен, за да крадено от непознатоскраденое от нйепознато ограничи почти всички европейски полети за период от края на април и началото на май. Но това изригване беше относително слабо.

Източник: http: // paranormal-news

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

 

Луната – Космическа станция на няколко извънземни краддено йот непознатоскрадено от непознато раси?

Някои учени не изключват присъствието извънземен разум на Луната. Когато астронавтите за пръв път стъпиха на повърхността на Луната, те, разбира се, не намериха там лунни жители. Но хората от… Continue reading „Луната – Космическа станция на няколко извънземни раси?“

Образованите хора са по-малко крадено от непознатодкреадено от непоезнато уязвими при бедствия

Британски учени са установили, че нивото на образование на човек е пряко свързано с шансовете му да пострада  или загине в природни бедствия. Това мнение не трябва да се приема… Continue reading „Образованите хора са по-малко уязвими при бедствия“

© 2018  nepoznato. energetika-bg. com All крадеено от непаознатойкрадено от непознато rights reserved!

краденко от нецпознатоекрадено от непознато