Датската Saxo Bank публикува „шокиращи прогнози“ за 2019 г.!

Датската Saxo Bank очаква въвеждането на световен транспортен данък и свръхмощна слънчева буря, която ще унищожи повечето спътници!

Датската Saxo Bank очаква придобиването на Tesla от Apple през 2019 г., освобождаването на председателя на Федералния резерв na САЩ Джером Пауъл, въвеждането на глобален данък за транспорта и слънчева буря, която ще унищожи повечето GPS спътници

Датската инвестиционна банка Saxo Bank, специализирана в онлайн търговията и инвестиции на международните пазари, публикува традиционната си годишна прогноза за „малко вероятни събития, които могат да окажат огромно влияние върху финансовите пазари“. Прогнозите, които се наричат ​​шокиращи от самата банка, се публикуват на уебсайта на организацията. Трябва да се отбележи, че прогнозите не са официални пазарни прогнози на Saxo Bank.

Една от основните прогнози на банката се отнася до американския президент Доналд Тръмп, който може да освободи шефа на Федералния резерв на страната Джером Пауъл. Според прогнозата, неговото място може да заеме президента на Федералния резерв на Минеаполис (една от 12-те федерални резервни банки на САЩ, формиращи Федералния резерв) Нийл Кашкари.

В друго предсказание банката съобщава за евентуално придобиване на компаниите на Tesla, от решилия да влезе в автомобилния пазар ИТ гигант Apple. Според прогнозата на Saxo Bank, Apple ще предостави финансиране за сделката при придобиването на Tesla с 40% над номинала – по $ 520 на акция. Което е със $ 100 повече от предложената преди това цена от основателя на компанията Мъск. След сделката с Tesla, според прогнозата, Apple ще построи няколко нови завода в Европа и Китай, за да стане лидер в производството на електрически автомобили в бъдеще.

Третият сценарий е въвеждането на световен данък за транспорта, който ще обхване и самолетните билети и тонажа на корабите.

„Данъчната ставка ще бъде свързана с емисиите на въглероден диоксид“, пишат от банката.

Тя ще бъде 50 USD на тон емисии, което е значително по-високо от средната стойност от 15 EUR на тон в Европейската схема за търговия с емисии. Китай и Съединените щати също ще въведат нов данък върху транспорта, въпреки че по-рано във Вашингтон и Пекин се противопоставиха на въвеждането му.

Сред другите предсказания е и победата на Лейбъристката партия на предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство, след което партийният лидер Джеръми Корбин ще стане министър-председател  и ще състави правителство.

Трябва да се отбележи, че в този случай Лейбъристите също могат да проведат нов референдум за Brexit. Железопътните, комуналните и енергийните компании ще бъдат национализирани, а в страната за първи път ще се въведе прогресивен данък върху недвижимите имоти. В резултат на трансформацията паундът ще се отслаби до паритет с долара.

Анализаторите на Saxo Bank прогнозират рецесия в германската икономика. По-специално, неуспехи чакат автомобилната индустрия, която осигурява 14% от БВП на страната. През 2019 г. производителите на автомобили в Германия ще продадат 81 милиона автомобила, което е само с 2% повече в сравнение с 2017 година.

Saxo Bank описва и сценарий, при който на пролетното заседание на ръководството на Международния валутен фонд и Световната банка,  икономистите могат да декларират, че спират измерването на БВП.

„Това безпрецедентно решение ще стане символ на отказ от системата на господство на централните банки във връзка с краха на световната производителност след световната финансова криза“, се казва в съобщението на Saco Bank.

В последната си прогноза Saxo Bank разказва за супермащабна слънчевата буря, която ще порази западното полукълбо на Земята и ще унищожи повечето сателити. Според прогнозата бурята ще причини „неописуем хаос“ в транспортния сектор и в електрическата инфраструктура, които зависят от GPS. Загубите на компании ще бъдат около 2 трилиона долара.

Миналата година в подобна прогноза Saxo Bank прогнозира загубата на независимост на Федералния резерв на САЩ, отказ на Централната банка на Япония да контролира кривата на доходност, прехода на Китай към нефтоюани, разрив в политическите сили в ЕС и покачването на цената на Bitcoin до 60 000 долара.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Списание „The Economist“ обещава през 2019 г. „Три дни тъмнина“?

Седмичното списание „The Economist„, собственост на британската медийна компания The Economist Group (която на свой ред принадлежи на Ротшилд), е известно днес на всеки, който поне малко се интересува от… Continue reading „Списание „The Economist“ обещава през 2019 г. „Три дни тъмнина“?“

Мистериозна структура изплаши изследователите в Антарктида – те избягаха! (видео)

Водещи конспиролози от YouTube канала «Conspiracy Depot», направиха още едно невероятно откритие, разглеждайки   сателитни снимки на Антарктида чрез «Google Earth.“ Невероятно е, но сред ледената пустиня е открита правилна… Continue reading „Мистериозна структура изплаши изследователите в Антарктида – те избягаха! (видео)“

Конспирации: Земята е кръгла или плоска? (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *