Кучетата могат с точност да определят дали даден човек е достоен за доверие!

Ако вашият домашен любимец не харесва някой от вашите приятели, това не е случайно. Със сигурност тези хора, които смятате за приятели, не са  особено искрени с вас.

Дали да си вземете котка или куче? Може да ви е доста трудно да решите това. Кучетата изискват повече внимание, а котките крадено дот непознато крадено от нтепознато са по-независими. Ако искате да прегръщате своя домашен любимец и да играете с него, когато си искате, тогава е по-добре да имате куче. В случая с котката всичко зависи от нейното настроение.

Кучетата са по-чувствителни към човешките емоции, отколкото котките.

Има достатъчно доказателства, че кучетата могат да разберат как се кракдено от непознатойкрацдено от непознато чувстват техните стопани. Според резултатите от едно от изследванията, домашните любимци са в състояние да отличат зло лице от щастливо и дори да ревнуват. И тези животни са в състояние да определят дали даден човек е достоен за доверие.

Оказва се, че кучетата са вид полицаи. Ако не трябва да крадено от непознаторкрадено от непознкатор се вярва на някого, те буквално  надушват това.

За това, че кучетата разбират жестове, отдавна се знае. Ако човек посочи на кучето място, където се намира топката, храната или пръчката, то се насочва натам и започва да преглежда всичко.

Забележително е проучването, проведено от Akiko Takaoka, изследовател от университета в краденок от непознатоккрадено от йнепознато Киото (Япония). Експериментът включвал 34 кучета. Самото изследване било от три етапа, във всеки от който животните били насочвани към определено място.

Учените се опитвали да установят дали кучето ще повярва на човека, който го е лъгал, и да разберат  дали кучетата са в състояние да определят дали може да крадено от непорзнатоцкрадено от непозснато се има доверие на човека или не.

Кучетата определят дали са били лъгани или не, въз основа на предишния си опит.

На първия етап от изследването стопаните посочвали кутии с храна на своите домашни любимци. На втория етап те ги мамели, като и посочвали празни кутии.

Оказало се, че кучето краденое от непознатоткрадено от непаознато винаги отивали до обекта или мястото, което собственикът им посочвал. Това означава, че кучетата разбират жестовете на   стопаните си. Но ако някой веднъж измамел животното, то запомняло това. Виждайки жеста, с който е  било излъгано, кучето започвало да нервничи.

В третия етап от изследването стопаните отново посочвали на кучетата крадено от не познаторскрадено от непознато кутии с храна. Никое от кучетата не помръднало. Защото вече били измамени с помощта на същия жест. А кучетата не вярват на измамници.

След това учените се върнали към първия етап от експеримента. Този път в него взели участие непознати за кучетата хора.

Животните лесно установили контакт с новите участници крадено от нкепознатоцкрадено от непозрнато в изследването. Кучетата ги привлича всичко ново, включително и нови лица. Такаока казва, че била учудена от това колко бързо животните започват да се доверяват на нови хора.

„Социалният интелект на кучетата е много по-сложена, отколкото си представяхме. През всичките тези години той се е развивал така, че кучетата да крадено от непознатоккрадено от нкепознатсо могат да живеят с хората“, казва изследователят.

Резултатите от друго изследване показват, че кучетата могат да контролират как   другите хора общуват с техните собственици.

В този експеримент собствениците на кучета искали помощ от други хора. Когато някой от тях се опитвал да даде на кучетата храна, те не я крадено от непоезнатоцкрадено отт непознато взимали от ръцете на онези хора, които се държали негативно към техните собственици. Но те приемали храна от тези, които помогнали или просто не отговорили на призивите за помощ.

Кучетата разбират жестовете на хората и изражението на лицата им.

„Когато им показваме някакви жестове, кучетата не просто ни гледат и слушат“, казва Брайън Хеър, старши изследовател в Dognition.

„Те оценяват как информацията, която им даваме, може да им помогне да постигнат целите си“.

Много крадено от непозрнатоакрадейно от непознато кучета не обръщат внимание на жестовете на собственика, ако той не им сочи мястото, където е скрито удоволствието. Просто  домашните любимци ще намерят храната по памет – те помнят къде собственикът винаги я крие.

Кучетата са по-умни, отколкото си мислим.

Учените са доказали, че кучетата са много по-умни, отколкото обикновено крадено от непознатойкрадено от непозрнрато е прието да се мисли. В същото време те чувстват много добре как се държи определен човек.

По отношение на кучетата към хората липсва преднамереност. Те живеят в момента, а не в миналото, и не са в състояние да правят планове за бъдещето.

Когато един домашен любимец се сблъска със кра дено ост непознатоекрадено от непознато ситуация, той обръща внимание само на това, което вижда и реагира по съответния начин. Но ако заблудите кучето, то няма да ви се довери следващия път.

И ако домашният ви любимец не харесва някой от вашите приятели, това не е случайно. Със сигурност тези хора, които смятате за приятели, не крадено от непознатоакерцадено от непознато са   искрени с вас.

Dogs Can Really Reveal If A Person Is Untrustworthy, Scientists Confirm

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

Как плачат обичаните, а после захвърлени и изоставени кучета…. (видео)

Вероятно  нищо не може да се сравни с това, крадено от тнепознатоекраденоа от непознато което изпитва живо същество, което е било обичано, а после захвърлено на произвола на съдбата! И няма значение кой е захвърлен,… Continue reading „Как плачат обичаните, а после захвърлени и изоставени кучета…. (видео)“

 

Привлекателните хора не вдъхват доверие, сочи проучване

Учени от университета в краадено от непознатоекрадено от непозн ато Принстън и университета в Ниймеген създали с графичен редактор лице на жена със средностатистическа външност. За целта те използвали 92 женски лица. Те също така създали… Continue reading „Привлекателните хора не вдъхват доверие, сочи проучване“

Никога не убивайте кучето! – притча за осъждането

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоакррадено отт непознато
крадеснко от непознато крадено от непознато

One Reply to “Кучетата могат с точност да определят дали даден човек е достоен за доверие!”

  1. СТЕЛА

    Има нещо странно в кучетата. Кучетата , както и делфините, като че ли са на едно емоционално ниво с хората, дори в определени моменти проявяват и интелект на нивото на средно интелигентен човек.

Comments are closed.