Д-р Сам Парния: Съзнанието съществува независимо от функционирането на мозъка!

Нови открития свидетелстват, че в процеса на умиране ние осъзнаваме, че умираме, защото нашият мозък продължава да функционира известно време след като сърцето е спряло да бие.

Новите доказателства сочат, че в процеса на смъртта ние осъзнаваме, че умираме, защото мозъкът продължава да функционира известно време, след като сърцето е спряло да бие. Американски учен и лекар е интервюирал 2060 човека от различни страни, които са преживели спиране на сърцето чул нещо неочаквано.

За кратко време ,  докато се решава съдбата ни, ние ставаме пленници на смъртта.

Чувството за близост до смъртта, е може би най-яркото нещо, което човек може да преживее. Често това явление се описва като впечатление, че целият живот минава пред очите ви; човекът вижда светещ тунел или се чувства извън пределите на тялото; Струва му се, че той влиза в контакт с роднини и приятели „от другата страна”, че времето се ускорява или, напротив, се забавя.

Някой дори мисли, че е видял следващия живот. Но какво наистина се случва?

Д-р Сам Парния (Sam Parnia), учен и лекар- реаниматор от Ню Йорк, решил да проведе проучване сред 2060 човека от Европа и САЩ: много пациенти, които били преживели спиране на сърцето, му разказали своите истории. Оказало се, че 46% от реанимираните си спомнят за процеса на връщането им към живота, въпреки че след оздравяването си мнозинството от тях загубили спомените си за това.

Най-неочакваното било, че двама от пациентите запазили подробни и обширни спомени (визуални и слухови) от работата на реанимационния екип и наблюдавали как лекарите обявяват смъртта им. Това станало след цели три минути, след като сърцето им спрял да бие, мозъкът – да функционира и електроенцефалограмата вече не регистрирала никакви електрически колебания.

Казано просто, това нещо изглежда напълно невъзможно.

Възможно ли е съзнанието да съществува по някакъв начин независимо от нормалното функциониране на мозъка? Това би обяснило защо пациентите ясно си спомнят собственото си реанимация, се казва в проучването на д-р Сам Парния.

inosmi

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *