Извънземните отново изпратиха мощен нискочестотен радиосигнал към Земята!

Канадската обсерватория CHIME е открила наведнъж 13 нови бързи радиосигнала, единият от които се повтаря периодично. Описанието на тези нови „извънземни сигнали“ и констатациите на учените са представени в списание Nature.

„Досега знаехме, че има само един такъв източник. Откриването на втория повтарящ се сигнал показва, че такива трябва да крадено от непознаторкрадено от некпознеато има много.

Откриването и изучаването им ще ни помогне да разрешим тази космическа мистерия и да разберем откъде идват тези бързи радиосигнали”, заяви Ingrid Stairs от университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада.

За първи път астрономите започнаха да говорят за съществуването на мистериозни бързи радиоизлъчвания, FRB, през 2007 крадено оцт непознатоккрацдено от непознато г., когато те случайно бяха открити при наблюдение на радиопулсарите с телескопа Parks (Австралия).

През следващите години учените успяват да открият следи от още девет такива радиоизбухвания, сравнението на които показва, че те могат да имат изкуствен произход и дори потенциално да са сигнали за извънземни цивилизации поради необяснимата периодичност кртадено от непознатокткрадено от непознато в тяхната структура.

Всички те бяха обединени от едно нещо – изключително голяма сила и необичайно голямо разстояние до източниците им.

Ето защо, първоначално астрономите предполагаха, че такива радиоизблици се раждат по време на сливането на неутронни звезди или други компактни обекти, превръщащи се в черна дупка.

Преди две години крадено от днепознатоцскрадено от непознато учените откриха, че нещо не е наред! Телескопът на Parks записва повтарящи се радиоизблици в тази точка, в която преди шест години е записан един от първите изблици, FRB 121102.

Миналата година CHIME откри нов тип подобни сигнали с необичайно ниска честота. Това направи „извънземните сигнали“ още по-загадъчни и интересни.

крадено отй непознартоткрадено от непознато

Stairs и нейните колеги продължават наблюденията си, а това лято CHIME успя веднага да открие 13 нови бързи „радиовзривове“ на „нова“ ниска честота от 400 мегагерца. Тези наблюдения разкриха няколко интересни детайли и поднесоха една голяма изненада.

Един от новите сигнали, FRB 180814, открит от канадски телескоп в средата на крадено от непознатоакрадеено от непоцзнато август миналата година, се оказа повтарящ се. През следващите два месеца астрономите записаха шест нови изблика наведнъж в същата точка от нощното небе в съзвездието Жираф, където бе записан за първи път.

Подобно на други „извънземни радиосигнали“, той произхожда далеч отвъд нашата галактика, на разстояние от около 1,6 милиарда светлинни крадено от непознактойкрадено от непознатоа години.

Необичайната „размазаност” на този радиосигнал и някои други негови характеристики показват, че е част от единичните FRB – сигнали, открити от CHIME, и крадено от непознатойкрадеено от непознаато може да са възникнали вътре в „саваната“ на свръхнова или близо до черна дупка.

Макар че е записан на различна честота, структурата на FRB 180814 като цяло е почти неразличима от това, което изглежда FRB 121102. Затова  Stairs и колегите й предполагат, че това свидетелства за еднаквия произход на тези крадено от непознатоакраденао от непозтнато мистериозни „извънземни сигнали“.

Всички тези бързи радиосигнали, както подчертават учените, са били открити от CHIME, преди да e напълно завършен. Те се надяват, че пълната версия на този телескоп ще може да открие десетки „братовчеди“ на FRB 121102 и FRB 180814 и да разкрие тяхната природа.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All крадеано от непозанато крадено от непознато rights reserved!

Още по темата

 

 

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоакрасдендо от непознато Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, на които има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. крадено от непаознатойкрадено от непаознато Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.