Конспирации: Кацането на китайската сонда Чанъе-4 на Луната е измислица! (видео)

В началото на този месец, непосредствено след Нова година,   бе разпространена  новината, че китайската автоматична междупланетна станция Чанъе-4 се е прилунила на невидимата от Земята страна на Луната, доставяйки лунохода Юйту-2.

Твърди се също, че семена от памук са покълнали в контейнер на борда на прилунилия се модул, изпратени на Селена за експеримент. Според китайците те са първите, които са успели да реализират такъв експеримент с растения на Луната.

Само че мнозина конспиролози, следили безпилотната мисия, веднага заподозряха, че нещо не е наред. Един от първите коментирали това е известният тайвански уфолог Скот Уоринг.

Независимият космически изследовател бързо намери доказателства, че кацането на Луната на Чанъе-4 е измислица. Уфологът е убеден, че кратерът Карман, където била кацнала междупланетната станция на КНР, е просто декор.

Разглеждайки снимките, направени от китайския апарат, Уоринг забелязал подозрителна права линия, начертана от някой в ​​лунния прах. Впрочем това повече прилича на нещо друго – сякаш някой е нарисувал линията с тебешир като маркер за лунния ровър „Юйту-2“ и след това просто е забравил да я изтрие.

Тази сценична постановка всъщност разконспирира мистификацията на Китайската национална космическа администрация. Глупава грешка, която разбива цялата измислица на пух и прах.

Мнозина конспиролози обаче смятат, че в тази инсценировка няма никакво майсторство. Експертите обръщат внимание на неестествения пейзаж на Селена, заснет на снимките: липсват лунните камъни, с които сме свикнали.

Освен това се твърди, че „Чанъе-4“ не е оборудван с никаква спирачна система и елементарно се спуска върху повърхността на Луната, като в анимационен филм. В действителност такова кацане изисква огромни запаси от гориво и реактивни дюзи в долната част на апарата.

Руският конспиролог и журналистът Андрей Тюняев също критикува по всички точки този полет. Ако изгледате видеото по-долу, можете да чуете как той коментира китайците за техния абсурден опит да заблудят световната общност.

По-специално, Tюняев отбелязва, че осветлението на Луната по време на предполагаемото кацане на Чанъе-4 изобщо не е същото, както е показано на снимките, направени от станцията. Сенките на снимката изглеждат изключително фалшиви и изкуствени.

И накрая, много международни изследователи твърдят, че Китай просто не притежава такива върхови технологии, необходими за извършването на такива мисии.

Дори Русия, която разполага с всички разработки и опита на космическата програма на СССР, смята, че изпращането на роботи на Луната е трудно, скъпо и следователно нецелесъобразно.

Съмнително е, че такъв проект може да бъде реализиран от страна, която до вчера нямаше никаква представа за изследването на Космоса.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

Китайски уфолози: На Луната има руини на огромни градове! (видео)

Ако НАСА постоянно прави корекции и скрива от широката публика много снимки от Луната (или поне така твърдят уфолозите), то снимките, изпратени от китайски спътник Chang’e, позволяват сега да се… Continue reading „Китайски уфолози: На Луната има руини на огромни градове! (видео)“

 

Пещерата на извънземните в Китай е на 150 хиляди години (видео)

Учени от Китай преди 30 години откриват загадъчна пещера, разположена на границата на провинция Кингхай (Китай) и Тибет. Тогава историята на пещерата не била изяснена, затова сметнали, че има извънземен… Continue reading „Пещерата на извънземните в Китай е на 150 хиляди години (видео)“

Луната: „Черният Монолит“, който посрещна китайския луноход (видео)

© 2018 nepoznato. energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *