Хакерът Джордж Хоц обяви, че реалността около нас е компютърна симулация на висш разум и ще се опита да напусне този илюзорен свят!

Да, сериозно – известният хакер * Джордж Хоц нарече нашия свят симулация и заяви, че смята да се  измъкне от него!

29-годишният американски хакер Джордж Хоц, известен с това, че е хаквал различни върхови електронни устройства и с разработката си на собствен безпилотен автомобил, обяви своето намерение да създаде едмо твърде необичайно учение – ако се съди по всичко – нова религия.

Хоц е убеден, че реалността около нас е компютърна симулация, създадена от висш разум, и възнамерява да напусне този илюзорен свят заедно с бъдещите си последователи, пише Esoreiter.

Хоц признава, че няма солидни доказателства за смелата си хипотеза, но счита, че тя безусловно има смисъл. Да кажем, че ако във Вселената има високоразвита извънземна цивилизация, мощен изкуствен интелект или Божествена същност, тогава е логично да се предположи, че такава сила изолира агресивното и непредсказуемо човечество в един вид „клетка“. А освен това клетката е направена толкова умело, че дори не осъзнаваме липсата на свобода.

Теорията за симулацията, между другото, има и по-сериозни поддръжници. Например, американският инженер и предприемач Илон Мъск многократно е казвал, че всички ние съществуваме в „компютърната игра”, разработена от някои по-висши сили. А известният британски физик-теоретик Стивън Хокинг, който почина преди година, преди смъртта си, нарече Вселената най-сложната система, създадена неизвестно от кой, и с неизвестна цел.

Интересното е, че такава теория се подкрепя от много изследователи на необясними и свръхестествени явления. Според тези алтернативни експерти, всеки от нас може да намери потвърждение за илюзорния характер на човешкото съществуване. Например, никога ли не ви се е случвало да забележите някъде няколко човека облечени по един и същи начин? Виждали ли сте правоъгълни облаци в небето? Оказвали ли сте се на непознато място, вървейки по добре познат път? Неочаквано сте се премествали във времето или дори в космоса?

Може би такива необичайни събития са резултат от срив в работата на така наречената “Матрица”, където всички ние се намираме. Алтернативните експерти са убедени, че това, т.е. матрицата, също така обяснява фантастичните съвпадения, пророчески сънища, различни миражи като несъществуващи градове на хоризонта и други невероятни аномалии, които се срещат навсякъде по нашето синьо кълбо. Дори това, че поддръжниците на плоската Земя са толкова убедени в своите доказателства, може да се разглежда като срив в работата на тази „компютърна симулация“ …

Какво представлява новата религия на Джордж Хоц?

Джордж Хоц е много сериозен. Той планира да продаде своята компания и с парите да създаде църква за поддръжниците на матрицата, която ще събере последователи и ще търси възможности да напусне тази „компютърна игра“. Може да се очаква, че новата техногенна религия ще се хареса на много земляни, които се чувстват притискани в този живот и които не са удовлетворени от съществуващите религиозни учения. Ако приемем, че теорията на симулацията е вярна, можем само да предполагаме какво се намира извън нашата „клетка“, но още по-изненадващо в това отношение е какъв ще е начинът, който ще позволи на някой да избяга от този „затвор“?

Между другото, просветените духовни хора твърдят, че такива спекулации на някои учени (за матрицата, симулацията, компютърната игра и т.н.) показват само слабото развитие на човешкото съзнание и душата. И че пътят из тази „матрица” отдавна е известен – това е смърт или преход към друго измерение. Въпреки това, за повечето хора този преход завършва с връщането към същата тази “клетка” (реинкарнация) за усвояване на нови уроци. Следователно, за да се избавим напълно от нея, трябва да се издигнем духовно и да достигнем до по-висшите планове на божественото Битие. И този път на съвършенство на душата и изкачване към Бога е безкраен …

А не ви ли се струва, че Джордж Хоц, както и всички други поддръжници на „матрицата“, така желаещи да се измъкнат от нея с помощта на някакви научни открития и нови религии, всъщност изобретяват отново колелото, отдавна дадено на човечеството? ..

Джордж Франсис Хоц (на английски: George Francis Hotz) е американски хакер, известен с прякора си GeoHot. Той е първият човек, който отключва iPhone и по този начин го прави достъпен за много други мобилни оператори освен AT&T чрез неговия limera1n jailbreak tool. Хоц става много известен с хакването си над PlayStation 3 и дългите му съдебни процеси с компанията производител Sony.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Дигиталната космическа заплаха: Троянски кон на извънземни хакери може да унищожи човечеството!

„Някои учени обмислят да се свържат с извънземна цивилизация.Това може да стане с помощта на мощни лазерни сигнали  от големи радиотелескопи и насочени към звездите, около които има планети. Ако… Continue reading „Дигиталната космическа заплаха: Троянски кон на извънземни хакери може да унищожи човечеството!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

One Reply to “Хакерът Джордж Хоц обяви, че реалността около нас е компютърна симулация на висш разум и ще се опита да напусне този илюзорен свят!”

  1. Аз

    Споко, да, живеем в илюзорен свят подобен на плей стейшън игра. Това отдавна е известно на човечеството от индийските древни учения. Изхода също е посочен там, но е трудно разбираем и труден за извървяване. Каквото и да се случи – истинската ни същност – тази, която ползва тяло, е неразрушима или поне в тази игра. Изходите са 2 – или духовно израстване и успешен изход приживе или край на играта и принудителен, неуспешен изход от играта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *