Тайните на древността: Защо са им трябвали на боговете куфарчета?

Малко хора се замислят върху това, че на всички континенти в изображенията на боговете присъства странен аксесоар в ръцете на бога. В много култури различни богове държат някаква чанта или куфарче, обикновено в лявата си ръка. Възниква въпросът: защо са им на боговете куфарчета?

Сега ще анализираме най-интересните хипотези по този въпрос.

Учените не за първа година си блъскат главите над неразкритата мистерия на древните, а именно, над чантата на бога. На територията на Северна и Южна Америка, в Месопотамия, в Африка, в Индия, в Турция, в Централна Азия, се среща мистериозен артефакт в ръцете на боговете.

Възрастта на такива изображения е различна, но всички тези образи са много древни. Повечето от изображенията с тайнствената чанта се срещат сред шумерите. Най-интересното е, че куфарчетата или чантите на боговете имат много сходни черти и форма, което още повече обърква изследователите. Шампион по чанта на бога е турският мегалитен комплекс Гьобекли Тепе, който е на около 10 000 години.

Изследователите и ентусиастите изтъкват различни хипотези за целта на тази чанта. Една от най-интересните хипотези е шумеро-акадският възглед за света и Вселената.

Според тази митология човечеството е създадено и отгледано от ръцете на „Нефилими“, които са представени като гиганти, дошли на Земята от други звезди. Именно те са създали расата на хората и са ги учели на всичко. Подобна идея се среща у много народи, например, древните гърци са вярвали, че хората са били под покровителството на титана Прометей.

В древен Египет също има подобни идеи. В скандинавската митология има и подобна картина, но в ролята на титаните са били гиганти, които са победени от асите, точно както в древна Гърция боговете побеждават титаните и оглавяват управлението на хората. Наскоро стана известно, че в Индия бог Шива често може да бъде изобразен с торба над главата му, която виси на дърво.

Във всички древни култури е възможно да се проследи определена закономерност за това, че или древните богове, или древните титани са били същества, дошли на Земята отвън и създали хората. По-късно те били унищожени или просто изчезнали.

Връзката на боговете със звездите и Вселената насочват изследователите към идеята за същността на чантите на боговете. Според тях древните са си представяли чанта като някакво устройство, което може да променя пространството и да притежава невиждана сила и функционалност.

Подобно на куфарчето на фокусника, боговете изненадвали древните хора с невероятните си чудеса. Фактът за това, че богове с чанта са изобразени в много култури подсказва, че те са могли свободно да пътуват по цялата планета и да удивляват еднакво различни култури на хората.

Обикновено не основният бог държи чантата, а друг, който очевидно е имал известни знания и умения в управлението на това устройство.

Хипотезата за това, че човечеството е създадено от високо развита цивилизация, благодарение на тези факти, не е толкова фантастична, особено ако вземем под внимание древните мегалити, които са създадени с неизвестна технология.

У много култури има период от време, когато създаването на древни мегалити е преустановено и започва мизерна имитация на изчезналата технология. Виждаме, според тези подсказки, че краят на тази високо развита цивилизация може да е бил преди около 5 000 години.

Ако се вярва на древните култури, тогава може би краят на една високоразвита цивилизация може да е била война с друга, не по-малко напреднала цивилизация, която е вкоренена в умовете на хората като спасителна  сила, оставила спомени  за богове в културите.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

  •  

Конспирации: Древногръцките богове са изобретили Робота Талос и изкуствената жена Пандора

Повечето от нас смятат, че роботите и изкуственият интелект са съвременни изобретения. Но има факти, които доказват, че хората знаели това преди хиляди години. Най-първите записки за автоматичните машини (автоматони)… Continue reading „Конспирации: Древногръцките богове са изобретили Робота Талос и изкуствената жена Пандора“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *