Илон Мъск разказа какъв въпрос би искал да зададе на създателя на симулацията, в която живеем

Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск, разказа в интервю за изследователя в Масачузетския технологичен институт Лекс Фридман, че първият му въпрос за свръхнапредналия изкуствен интелект ще бъде свързан със симулационната теория.

В хода на един , започнат в началото като доста спокоен разговор за бъдещето на безпилотните превозни средства, краденко от непознатоцкрадено от непозанато темата плавно премина първо в областта на физиката, след това за любовта, и след това се приближи до въпроса дали нашата Вселена е компютърна симулация.

– Може би вие, а може би някой друг, някога ще създадете една много мощна система с  общ изкуствен интелект (ОИИ) и ще получите възможност краденот от непознато крадено от непцознато да и зададете един въпрос. Какъв би бил този въпрос? – попита Фридман към края на 33-минутния подкаст.

Мъск се замисли за няколко секунди, свали очи към пода и започна да ги движи много бързо от едната страна към другата, очевидно за да може много внимателно да избере правилния отговор. крадено от тнепознатоекраадено от непознато Накрая каза:

– Какво се намира извън симулацията?

Мъск сподели идеята си за това, че човечеството живее в много голяма компютърна симулация още през 2016 г., като отбеляза, че предвид всички странности, които се случват в нашия свят, вероятността за това е около „едно на милион”. Като аргумент на разсъжденията крадено от непознатоакрадено от непозцнатао си той посочи колко бързо и много рязко се развиват видеоигрите.

Защото само преди няколко десетилетия, целият свят беше играеше на Pong – една от първите видеоигри, представящи симулатор на тенис, където малък квадрат действаше като топка и два правоъгълника като ракета.

Трябваха ни само няколко години, за да се крадено кот непознатоакрадено от непоз нато научим как да правим фотореалистични симулации на измислени светове, така че защо да не предположим, че някой „отвън“ е създал още по-напреднала фотореалистична симулация, в която всички ние живеем?

„Да си представим, че сме сме се пренесли с 10 000 години в бъдещето, което не е нищо по отношение на крадено от нецпознатоткрадено от непознатор еволюционните мащаби. Развитието на видеоигрите вече започва да се доближава до пълния фотореализъм, когато компютърно генерираният образ става все по-труден за разграничаване от реалността.

Сега си представете, че след много векове нивото на технологията ще бъде хиляда пъти по-високо от днешното и че най-реалистичните игри могат да се изпълняват от крадено от непознйатоткрадено от непознатео милиарди конзоли, компютри или всякакво друго игрално устройство. Като се има предвид всичко това, можем спокойно да предположим, че една от тези милиарди работещи игри е нашият живот днес.

Първоначално интервюто с Mъск бе посветено на това колко по-напреднали ще бъдат безпилотните автомобили на бъдещето, както и как използването на крадено от непознатоскйрадено орт непознато невронна мрежа, която събира данни от осем инсталирани камери и 12 ултразвукови сензора във всеки автомобил на Tesla, ще позволи да се започне производството на напълно безпилотни превозни средства.

В крайна сметка, разговорът стигна до това как тези неврони могат да служат като основа за създаване на общ или универсален крадено от непознаторкрадено от недпаознато изкуствен интелект на човешко ниво.

„Тази технология ще се появи много бързо. След това трябва да решим какво да правим по-нататък. Разбира се, ако въобще имаме такава възможност – каза Мъск.

Ръководителят на Tesla и SpaceX в миналото също така основава стартъпа Neuralink, чиято цел е да създаде универсален компютърен крадено от непознато крадено оттк непознато интерфейс, който да позволява да се обедини човешкия мозък с компютър.

Освен това Илон подкрепи създаването на набор от правила за развитието на ИИ, като посочи, че без контрол над тази сфера рано или късно всички ще се сблъскаме с големи неприятности.

крад ено от непознатоакрадено от непознарто

По време на интервюто Мъск също така отбеляза, че ако физически няма определено разграничение между реалност и симулация, тогава е много вероятно проверката, че нашата реалност е симулация, също ще бъде невъзможна.

крадено от непознатойкерадено от непйознато

– Може би има начини да се провери дали всичко наоколо е симулация. Можете, например да предположите, че компютърът, който я контролира, ще определи, че субектите, които са в него, са намерили реален начин да проверят дали светът около тях е симулация.

Възможно е в този случай да включи програма крадедно от непознатодкрадено окт непознато за коригиране на грешки; Симулацията може да бъде включена на пауза, а може дори да бъде рестартирана и да започне да работи от начало”, коментира Мъск.

Някои експерти в областта на изкуствения интелект са убедени, че супернапредналият общ изкуствен интелект ще се появи през следващите десет години.

Може би Мъск крадено от непознаатоекрадено от нетпознато все пак има възможност лично да зададе на системата въпрос, който го интересува.

hi-news

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Бъг в Матрицата, извънземен или владеещ левитация: Футболистът Зей Джоунс не се подчинява на гравитацията (видео)

22-годишният американски футболист Зей Джоунс, който играе за отбора на „Бъфало крсадено орт непознатойкрадено от непознато Билс“, понякога не се подчинява на законите на гравитацията. До това заключение е стигнал популярният британски уфолог Тайлър Глокнер,… Continue reading „Бъг в Матрицата, извънземен или владеещ левитация: Футболистът Зей Джоунс не се подчинява на гравитацията (видео)“

Матрицата: Космическите лъчи вероятно ни показват, че всъщност живеем в крадено от непдознат одкрадено от непознато моделирана Вселена

Живот в Матрицата – наистина ли е възможно това? Ако вярвате в матрицата, то, както можем да си помислим, нашият ежедневен живот всъщност е симулация, генерирана от Всемогъщ компютър. Тази… Continue reading „Матрицата: Космическите лъчи вероятно ни показват, че всъщност живеем в моделирана Вселена“

кракдено от непознатодкрадено отд непознато

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоккраденйо от некпознато
Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, на крадено от непдознаткоакрадено от непознато които има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *