Учени: Неочаквано силна магнитна буря обхвана Земята!

Днес Земята бе обхваната от неочаквано силна магнитна буря – според данни на   Лабораторията за рентгенова  астрономия на Слънцето, Физическия институт „П. Лебедев“ на Руската академия на науките, събитието е определено като ниво G3 („Силна магнитна буря“).

Първите прояви на нарастващите смущения в магнитното поле на нашата планета са регистрирани около шест часа сутринта.

По това време интензивността на магнитната буря е била на ниво  G2 („Средна буря“), но до средата на деня картината се е променила към по-лошо.

Много малка е вероятността хората да забележат смущения в магнитното поле на планетата, но някои метеочувствителни сред тях, могат да се почувстват зле – у тях могат да се влошат съществуващи здравословни проблеми, главоболие, умора и т.н.

Геомагнитната буря също така е опасна и за техниката – има случаи, когато такива събития увреждат оборудване, използвано за предаване на информация или енергия.

Въпреки това, няма особена причина за безпокойство – магнитна буря на ниво G3 като цяло е нормално явление, което се вписва в естествените колебания на дейността на Слънцето.

Припомняме, че магнитните бури възникват в резултат на изригванията на повърхността на нашата звезда – потокът от слънчеви частици се сблъсква с магнитосферата на Земята и генерира смущения.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Огромен извънземен кораб в околоземна орбита? HAARP? Магнитна буря? Инвазията е започнала? (видео)

Има един много интересен ресурс, който се занимава с наблюдение на околоземното пространство – livemeteors.com. Принципът му на действие е много прост и е ясно показан на фигурата: Когато метеорит… Continue reading „Огромен извънземен кораб в околоземна орбита? HAARP? Магнитна буря? Инвазията е започнала? (видео)“

Биологична война? Необичайна буря уби петима човeка в Кувейт, хиляди пострадаха в Австралия

Изключително силните бури водят до трагични последствия и странни смъртни случаи. Причудлива буря,  внушаваща мисли за „биологична война“,  уби петима човека в Кувейт, само няколко дни след като подобна буря… Continue reading „Биологична война? Необичайна буря уби петима човeка в Кувейт, хиляди пострадаха в Австралия“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *