Мистериозни облаци, приличащи на атомни взривове се появиха над Полша (галерия)

На 6 юни в небето над Полша са наблюдавани голям брой редки облаци, т.нар. „облаци – наковални“, много напомнящи на „гъбите“ на ядрените взривове.

Cumulonimbus incus (Cb inc.) – с наковалня (латински incus – „наковалня“). Характеризират се с удължаване на горната заледена част на облака встрани с образуването на огромна крадено от непознатоццкрадено оет непознато „наковалня“ над горната част на облака. Достига височината на изотермията на границата на тропосферата и стратосферата.

Възходящият въздушен поток не може да преодолее блокиращия изотермичен слой, поради което облакът започва да се разпространява в посока на преобладаващия хоризонтален въздушен поток. Така се формира наковалня на върха на облака.

Ако силните крадено от непознаторкрсадено тот непознато вертикални въздушни потоци „пробият” изотермичния слой, облакът на върха му има бързо променяща се заоблена ледена „шапка” (лат. Pileus) – малък леден облак над купесто-дъждовния облак. Появата на pileus е признак на господство в атмосферата на силни възходящи течения при висока влажност, което води до гръмотевични бури.

краденйо от непознатоскрадено от нецпознато

Поне такива са обясненията на учените, а защото толкова много такива  облаци са се появили изведнъж….

e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All крадено от непознатоакрадено от цнептознато rights reserved!

 

 

Още по темата във фейсбук:

крадено от нецпознатойкрадено от непознтато

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

краденое от непознатоскрадено от нецпознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *