Пророчеството на гениалния Вернер фон Браун: Войната с извънземните е неизбежна!

Да  прави предсказания за бъдещето е задължен  всеки уважаващ себе си екстрасенз, магьосник или астролог. Но често в ролята на предсказатели влизат и гениални писатели и учени.

Към последните несъмнено се отнася и Вернер фон Браун – създателят на балистични ракети и един от основателите на сегашната ракетна наука, който е живял през миналия век в Германия, а след това в Съединените щати (умира през 1977 г.).

Висшите сили дръпнали пред фон Браун завесата на бъдещето, благодарение на което той е знаел какво го очаква човечеството и често е говорил за това с приятелите си, сред които имало и известни писатели. Впоследствие те частично използвали информацията, получена от Вернер в своите произведения.

Извънземните и тайната на пирамидите на древен Египет

Така например, в книгата на Д. Фарел „Бойната машина на Гиза“ се казва: „Съединените щати имат информация, че знаменитите египетски пирамиди са всъщност колосална „машина на смъртта“. На платото Гиза има такова съкрушително лъчево оръжие, че дори е невъзможно да си представим неговата сила. В съвременния свят то няма аналози. Това е извънземно оръжие.

Разбира се, в тайни американски лаборатории се опитват да разгадаят тази тайна, за да получат оръжията на извънземните, а оттам и властта над целия свят. Обаче нещата опират до там, че само извънземните могат да го използват. Що се отнася до древните египтяни, те просто са създавали само това, което им е било заповядано.

Само фараоните и жреците са знаели истината и са я скривали от хората: в замяна на мълчание им била дадена власт и особени способности. Скриването на истината било изгодно за тях защото благодарение на тези способности обикновените хора смятали своите владетели за богове, надарени с неограничена власт и сляпо ги им се подчинявали.

Земляните, казва фон Браун, не са сами във Вселената. Има и други, много по-развити цивилизации. Извънземните ни наблюдават с лека снизходителност, както възрастните гледат бебетата, но нямат намерение да ни помогнат да се развиваме. Вероятно имат свои собствени съображения за това, или действат някои вселенски забрани.

Неизбежна ли е междупланетна война?

Впрочем, според фон Браун, земляните ще се сблъскат с интересите на „братята по разум“, когато достигнат определено ниво на развитие, при което лесно ще могат да летят до други планети, както сега летят от една страна до друга …

Междупланетната война може да възникне поради масовото разгръщане на оръжия от хората в космоса – такъв ход на земляните извънземните ще възприемат като заплаха за тяхната сигурност.

Вернер фон Браун недвусмислено и категорично е заявявал: голяма война между земляни и извънземни е неизбежна и най-вероятно ние ще бъдем победени в нея.

Приемлив би бил вариантът, ако нашата планета се превърне в колония на извънземните, а нейните жители станат техни роби. Защото не е изключено, че за победителите да бъде по-изгодно да унищожат Земята, а египетските пирамиди (част от военния им комплекс) ще бъдат прехвърлени на друга планета.

А освен това животът им също се развива и затова нуждата от пирамидите в Гиза може просто да отпадне. Получава се, че нашата цивилизация е обречена на унищожение във всеки един вариант.

Единственото нещо, което е окуражаващо: при цялата си дълбочина на знанията и способността си да предвижда, ученият (дори не е пророк) Вернер фон Браун може просто да греши. В допълнение, бъдещето, както се знае, е многовариантно и следователно поредното пророчество за Апокалипсис, в този случай свързано с опасността от извънземни, може да не се случи.

А ако си представим, че Вселената е неизмеримо по-сложна, по-умна и по-мъдра, отколкото можем да си помислим, тогава шансовете за оптимизъм се увеличават.

По материали на esoreiter.ru

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

По Оруел: Хората са предсказуеми, а животът им е неособено сложен програмен код

Огромните масиви от данни, които съвременното технологично общество генерира, заедно с новите инструменти за анализ създават безпрецедентни възможности за предсказване на социалното поведение. Каква е ролята на случайните фактори в… Continue reading „По Оруел: Хората са предсказуеми, а животът им е неособено сложен програмен код“

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *