Знаменията: Ексслужителят на Пентагона Елисондо разкри още страховити подробности за програмата за наблюдение на НЛО – ААТИР (видео)

Много интересна статия на руската агенция РИА Новости , която говори само за едно – великите сили вече са се разбрали за т.н. Второто Пришествие, каквото и да значи това!

Луис Елисондо, ръководител на тайната програма AATIP, създадена от Пентагона, за наблюдение на неидентифицирани летящи обекти – НЛО, разкри още една част от резултатите на тези търсения. За това разказва онлайн порталът Live Science.

„Разбира се, ние не намерихме извънземни. От друга страна, тези обекти, които наблюдавахме, се движеха с претоварвания, които бяха 400-500 пъти по-бързи от ускорението при свободно падане. Те нямаха двигатели или дори криле, и ни се струваше, че земното привличането за тях не работи”, казва бившият експерт на специалните служби.

Историята на увлечението на човечеството по НЛО и тяхното наблюдение започва в края на 40-те години, когато почти едновременно шведските гранични служители и американският авиатор Кенет Арнолд заявяват, че са видели няколко неидентифицирани обекти в небето, които не приличат на самолети или някакви други земни летящи апарати. Необичайната форма като чаена чинийка е причината тези обекти да се наричат от тогава ​​“летящи чинии“.

Много историци смятат НЛО за своеобразен продукт на влошаването на отношенията между СССР и Запада. Те стават популярни, защото разузнавателните служби на Съединените щати и техните съюзници, уплашени от съветските разузнавателни самолети и балони, накараха населението да докладва за всички необичайни явления в небето. Само през първото десетилетие на Студената война са събрани над четири хиляди отчети.

Тези данни непрекъснато се анализират, но резултатите почти винаги се засекретяват, поради което свидетелите на такива явления смятат, че властите или са в сговор с “пришълците”, или активно крият тяхното съществуване. В резултат на това се появява цяла псевдонаучна област на знанието – уфология – както и обширни традиции в търсенето на НЛО и възможни следи от контакти на извънземните с хората.

Дълго време се смяташе, че военните програми за наблюдение на НЛО са съкратени почти веднага след края на Студената война и всички предположения за продължаването на такива проекти незабавно придобиваха статут на „конспирации“.

През декември 2017 г. изведнъж става ясно, че това не е така: The New York Times публикува интервю с Луис Елисондо, ръководител на тайния проект за наблюдение на напреднали заплахи за въздушното пространство (AATIP).

Според Елисондо, програмата стартира през 2007 г. по инициатива на сенатор Хари Рийд, един от лидерите на Демократическата партия. В рамките и Конгресът отпуска на Пентагона 22 милиона долара за събиране на информация за НЛО и техният систематичен анализ. За изненада на обществеността военното ведомство не отрече, че проектът AATIP наистина съществува, но заяви, че е закрит през 2012 година.

Както обяснява Елисондо, той е принуден да говори за програмата AATIP от недостатъчно сериозното отношение на военните към нея. Бившият ръководител на AATIP веднага признава, че е публикувал видеоклип в мрежата, в който ракетоносецът USS Princeton и придружаващите го изтребители SuperHornet се сблъскват с голям овален обект, движещ се с невероятно висока скорост.

Тези кадри и много други данни официално са разсекретени през януари тази година по искане на Федерацията на американските учени. В The New York Times беше публикувано по-късно и друго интервю, този път с пилотите на SuperHornet от самолетоносача Theodore Roosevelt. Те потвърждават част от историите на Елизондо и казват, че през 2015 г. те почти са се сблъскали с други неидентифицирани обекти.

Както признава Елисондо, някои от тези обекти са били дронове, нови видове ракети или просто атмосферни явления, обаче, казва той, естеството и характерът на движението на много други все още не е възможно да се обясни.

Американски историк стига до заключението, че основната причина за „появата“ на НЛО в западната преса е Студената война и свързаната с нея атмосфера на секретност и недоверие, принуждаваща хората да търсят следи от правителствени заговори и в същото време да не вярват на учените.

Въпреки това, почти всички учени са много скептично настроени към подобни твърдения и считат НЛО за артефакти на изображенията, които се появяват на видеото поради неизправности на оборудването, а спомените на пилотите – поради напрежението в очите им.

Поради тази причина бившият ръководител на ААТИР призова за разсекретяване на всички данни, събрани в рамките на програмата, за да могат в крайна сметка най-компетентните експерти да ги проучат. Това едновременно ще помогне да се изясни същността на НЛО и да ги направи по-малко привлекателни за любителите на конспиративните теории, заключава той.

Бел. ред. Много интересна статия на руската агенция РИА Новости (https://ria.ru/20190531/1555154641.html), което говори само за едно – великите сили вече са се разбрали за Второто Пришествие, каквото и да значи това!

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

  •  

Ексслужителят на Пентагона Луис Елисондо твърди: НЛО и „извънземните“ имат демоничен характер.

Миналата година в световните медии се промъкнаха новини, че Пентагонът е стартирал изследователски проект на стойност 22 милиона долара, известен като Разширената програма за идентифициране на заплахи за авиацията (Advanced… Continue reading „Ексслужителят на Пентагона Луис Елисондо твърди: НЛО и „извънземните“ имат демоничен характер.“

  •  

 

Natural News: На Земята е започнало нашествие на демони!

Natural News: Днес много медии, специализирани по здравни въпроси, ежедневно съобщават за започнали някъде епидемии, които варират от птичи грип и завършващи с епидемия от чума. Но по някаква причина… Continue reading „Natural News: На Земята е започнало нашествие на демони!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *