11-годишният гений на астрофизиката Уилям Мелис твърди, че има Бог, а Стивън Хокинг греши!

Уилям Мелис е гений. На 7 месеца вече говори с цели изречения. Малко преди втория си рожден ден момчето може да изпълнява събиране, а на 2-годишна възраст – умножение. Уилям сега е на 11 години и постъпи в университета Карнеги Мелън миналата есен, защото иска да стане астрофизик.

Синът на гръцкия проповедник Питър Мелис е вундеркинд и вярва в Бога. Младият учен иска да използва науката, за да докаже, че Бог съществува. Това е неговата мисия.

Названието „гений“ за младия Уилям е официално, когато Джоан Руцац, психолог от Университета в Охайо, обявява това. Завършва средно образование на 9-годишна възраст, а през юли 2018 г. става най-младият випускник на колежа.

Младия човек от Пенсилвания не се страхува да оспорва установени  идеи. Уилям твърди, че може да докаже, че Айнщайн и Стивън Хокинг грешат, когато става въпрос за произхода на Вселената. Младият астрофизик казва, че не е съгласен с някои от техните открития. По-специално, той не е съгласен с твърдението им, че няма Бог. Учени като Хокинг са атеисти.

Дете срещу Хокинг

Хокинг веднъж  пише следното:

„Преди да започнем да разбираме науката, беше естествено да вярваме, че Бог е създал Вселената, но сега науката предлага по-убедително обяснение. Това, което имах предвид под „ако познавахме разума на Бог“, е, че ние бихме знаели всичко, което Бог знае, ако съществува. Но това не е така. Аз съм атеист.“

Въпреки това младият Уилям счита, че е по-логично да се каже, че има Бог, отколкото няма. Той се надява да докаже, че само „външна сила” може да създаде Вселената и по този начин да потвърди, че Бог съществува. Използвайки проста логика, той очертава своята обща идея:

„Атеистите се опитват да докажат, че няма Бог. Но в действителност трябва повече вяра, за да се повярва, че няма Бог, отколкото да се вярва, че има Бог … Защото има повече смисъл в това, че нещо е създало Вселената, отколкото че Вселената е била създадена от само себе си. Нужна е повече вяра, за да се каже, че Вселената се е създала, отколкото да се каже, че нещо е създало Вселената, защото е по-логично. „

В интервю за Hellenic College Holy Cross Уилям обяснява това по-подробно:

„Знаем, че Вселената е възраст, нали? 13.8 милиарда години. Така, преди 13,8 милиарда години, цялата  Вселена е била сведена до частица, по-малка от кварк (сингулярност). Но ако гравитацията винаги работи, тоест: ако скочите от тази сграда, ще паднете не след 15 секунди, а ще паднете веднага, следователно, ако гравитацията винаги е работела и сингулярността винаги е била […] Тогава вселената не трябва да има възраст, трябва бъде  безкрайно стара. Но това не е така, тя е на 13.8 милиарда години. И нещо не може да дойде от нищото, защото това би трябвало да съществува, за да се застави да съществува, което е нелогично. По този начин нещо друго трябва да е създало сингулярността и това е нещо, което считам за Бог. „

Докато много от неговите връстници прекарват училищните си дни, пускайки хартиени самолетчета в класната стая или чакайки звънеца за почивка, Уилям размишлява над големите проблеми на живота и вселената. Той казва, че след като „докаже съществуването на Бога“, иска да продължи да учи още.

„Не знаем толкова много. Има даже повече неща, за които не знаем, че не знаем! „

Текст и снимки –  epochtimes

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Стивън Хокинг: Раят е приказка за хора, които се страхуват от тъмнината

Хокинг, който почина на 76-годишна възраст на 14 март 2018 г., пише в книгата си „Кратки отговори на големи въпроси”, публикувана посмъртно, че няма Бог. Също така, по негово мнение,… Continue reading „Стивън Хокинг: Раят е приказка за хора, които се страхуват от тъмнината“

 

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *