Астероидът 2006 QV89, който уплаши земляните и … изчезна!

В интернет в последно време отново расте напрежението заради астероида с кодово наименование QV89, който през септември тази година, както установиха астрономи още през 2006 г., трябва да премине на доста близко и опасно разстояние от Земята, което не изключва и сблъсък на това космическо тяло с нашата планета.

През 2006 г. астероидът QV89 за първи път е видян от астрономи от Европейската космическа агенция, които го наблюдават в продължение на няколко дни, благодарение на което успяха да изчислят пътя му на движение и предвидиха възможен сблъсък със Земята през септември 2019 година. Нещо повече, тогава учените дори изясниха деня на тази потенциална катастрофа – 9 септември.

Наистина става въпрос само за евентуална катастрофа, тъй като астероидът е огромна скала (точно така го описват медиите тогава) с диаметър около 50 метра.

С приближаването на датата на сблъсъка на астероида 2006 QV89 със Земята, астрономите, разбира се, започнаха да го търсят в близкото пространство около нашата планета и … не намериха дори подобно космическо тяло.

Оказва се, че астероидът- скала е изчезнал, след като експертите на ЕКА го проучиха преди 13 години, и никога повече не се е появявал на хоризонта на астрономическите наблюдения. Но … потенциалната опасност не дава покой на учените.

Специалистите на ЕКА заедно със служителите на Европейската южна обсерватория сега проучват всички възможни ъгли на нашата Слънчева система, където този хитър астероид може да се „притаи“.

Но … засега няма резултати. Най-големият телескоп в Чили (VLT) също не откри нищо – астероидът QV89 просто изчезна, въпреки че според изчисленията, които между другото са доста точни, вече трябва да е на път към Земята.

Esoreiter

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

НАСА предупреди, че трябва да се подготвим за напълно реална заплаха от сблъсък на астероид със Земята!

„Не става въпрос за Холивуд, не става дума за кино. Става дума за защитата на единствената планета, която познаваме, точно сега, за да спасим живота и тази планета Земя“, предупреди… Continue reading „НАСА предупреди, че трябва да се подготвим за напълно реална заплаха от сблъсък на астероид със Земята!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *