Параметрите на нашата реалност може да са заложени така, че чуждите светове просто да бъдат недостъпни за нас?

Защо сме тук на Земята? Човек, който е в състояние да вдигне главата си нагоре в безлунна, чиста нощ и да погледне в звездното небе, винаги си задава въпроса – кои сме ние? И дали има там, в дълбините на древния космос, някой друг?

Нашата планета е конфигурирана по удивителен начин така, че да е идеална за живот. Този живот, който познаваме. Учените и фантастите често се опитват да си представят как биха могли да изглеждат живи организми, чиято биология се основава на различни принципи.

И все по-често стигат до извода, че въглеродът, кислородът и водородът са идеалните компоненти за биологията. Други комбинации от елементи са или енергийно неизгодни, или неспособни да създават сложни органични молекули. А ако са способни, те по правило са нестабилни. И именно тези елементи са най-често срещани в космоса.

Програмирано съвпадение

Дали това е станало случайно? А що се отнася до съставките на термоядрения синтез, например, въглерода, не всичко е толкова просто, колкото изглежда. Въглерод се наблюдава не във всички звезди. За да се появи, е необходима цяла верига от реакции, протичащи в определена последователност.

Но, както виждаме, в космоса има доста много въглерод. Какво означава това?

Това означава, че звездната физика има напълно определени „настройки“. Дали този факт се обяснява с разумен замисъл или е случайно съвпадение на свойствата на нашата Вселена – е въпрос за философи и учени и за много години работа.

Съвременните научни данни показват, че космосът е невероятен по мащаби. Дори и най-близките ни звезди не могат да бъдат достигнати за много дълго време. А ще бъдат ли достигнати? Възможно ли е никога да не измислим технологии, които позволяват пътуване между световете?

Не е изключено физическите параметри на нашата реалност да са конфигурирани така, че чуждите светове просто да бъдат недостъпни за нас. Ето защо, например, в нашата Вселена има ограничения върху скоростта на движение в пространството? Защото ограничение не позволява на нашия вид да се движи свободно в космоса.

Вероятно, са ни настанили като непослушни деца в легло, от което засега още не можем да излезем. А тези, които ни наблюдават, все още не са решили дали да продължат този експеримент.

Матрицата

Много известни хора, включително и любимият ни Илон Мъск допускат съвсем сериозно, че живеем в някаква виртуална реалност. Подобно на описаното във филма „Матрицата“, само че ние нямаме тела в реалния свят. Ние сме само виртуални програми.

И ако това е така, тогава много неща идват на местата си. От фината настройка на физическите закони, до недостижимостта на звездите. Всъщност те просто не съществуват. И астрономите са прави, когато, измервайки разстоянията до най-близките светове, мърморят под носа си, че ние никога няма да отидем там.

В тази Вселена няма никой освен нас. Защото тя е създадена само за нас. Може би ние сме просто изоставена лабораторна работа на някакъв свръхгениален петокласник, която се върти на някакъв изоставен сървър. Докато пристигне чистачката и изключи всички кабели …

Или може би на някоя планета у съседната звезда се развива друга цивилизация … Това е дело на друг гениален петокласник. А междузвездните разстояния са толкова огромни, защото разумните същества не трябва да се срещат помежду си.

За чистотата на експеримента …

По материали на earth-chronicles и zen

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Тайнствени лъчи осветиха Земята, НАСА прекъсна видеотранслацията от МКС! (видео)

От НАСА отново наскърбиха уфолозите и всички любители на космическите тайни, които постоянно следят околоземната орбита с уебкамерите, инсталирани на Международната космическа станция. За съжаление в случай, че се появят… Continue reading „Тайнствени лъчи осветиха Земята, НАСА прекъсна видеотранслацията от МКС! (видео)“

Конспирации: Извънземните създават хибридна раса на Земята?

Извънземни пришълци от космоса се намират на нашата планета и се чифтосват с хората, за да създадат нов „хибриден“ вид, твърди професор от Оксфордския университет. Извънземните хибриди, родени от такива… Continue reading „Конспирации: Извънземните създават хибридна раса на Земята?“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *