Открита е още една звезда с извънземни мегаструктури

Астрономи от Масачузетския технологичен институт в САЩ са открили нова аномална звезда, чието поведение засега остава необяснено.

От време на време тя снижава яркостта си на случайни интервали. Подобно явление е известно и у други звезди, а някои експерти го приписват на присъствието на астроинженерни структури, построени от извънземни цивилизации. За това съобщава „Science Alert“.

Изследователите са открили 28 събития с падането на блясъка на двойната звезда EPIC 249706694, разположена на 350 светлинни години от Земята. Обикновено такива промени в яркостта са свързани с преминаването на планета или други тела на фона на диска на звездата, но това се случва на равни интервали. Наскоро откритата звезда KIC 8462852, известна като звездата с „извънземни мегаструктури“, също неравномерно се затъмнява, но картината на падането на нейната яркост може да се обясни и с рой комети или облак прах.

Според учените промеждутъците между равни (с изключение на два) снижения на яркостта могат да бъдат получени с генератор на случайни числа, тъй като в тях няма закономерност. И само четири от 28-те случая на затъмнение могат да бъдат част от периодичен процес, например въртенето на две планети (всяка около своята звезда), едната е два пъти по-голяма от Земята, а другата – колкото Юпитер.

Затъмнения могат да възникнат и заради астероиди, но е необходимо невероятно съвпадение, така че намаляването на яркостта да е едно и също.

Освен това резултатите от моделирането на процесът не са позволили да се обяснят повече от пет снижения на яркостта. Изследователите казват, че всичките им предположения не са се потвърдили, но се надяват, че други учени ще помогнат за разрешаването на тази загадка.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Версия: Извънземните строят „Сфера на Дайсън“ около Слънцето? (видео)

В понеделник, 8 април, апаратът „SOHO“ на Европейската космическа агенция и НАСА, е направил поредните необясними снимки на Слънцето. Широкоъгълният спектрометричен коронограф “LASCO C3” на борда на обсерваторията, който се… Continue reading „Версия: Извънземните строят „Сфера на Дайсън“ около Слънцето? (видео)“

 

Не са комети! Обектите около мистериозна звезда са извънземни мегаструктури

Звездата KIC 8462852 (за която вече писахме:  Открита е извънземна цивилизация?) е  интересна с това, че нейната светимост със строга периодично се променя с  22 %. Като обяснение на този… Continue reading „Не са комети! Обектите около мистериозна звезда са извънземни мегаструктури“

Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (видео)

Д-р Каку казва, че това може да бъде доказателство за извънземен живот и, може би,  „най-важната случка в историята за  последните сто години!“ Теоретичният физик и известен популяризатор на науката,… Continue reading „Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *