Да се поставим на мястото на извънземните. Защо им трябва да посещават Земята?

Значителен брой хора на планетата вярват в извънземните. Всъщност едва ли има причина да се съмняваме в тяхното съществуване.

Но Въпросът е друг:

Дали те хипотетично живеят и просперират на други планети или посещават Земята, за да се подиграват на нашата дивотия?

Поставете се на тяхно място. Доколкото е възможно.

Защо им трябваме? Единственият адекватен отговор: да изследват неизвестен за тях биологичен вид, достигнал до определено цивилизационно състояние. Всички други опции едва ли са достойни за обсъждане. Независимо дали това е идея за сценарий за порeдния холивудски фантастичен екшън или е поредната конспиративна теория.

Какво им е нужно, да ни изучават?

Представете си, че нашите високоразвити братя по разум ни разглеждат като някакви си насекоми. Те изпращат „ентомологични“ експедиции до нашата планета, улавят отделни видове и ги изучават. Дават им смешни имена. Така би изглеждало това от тяхна гледна точка.

Обидно е, нали. А и не е реално. Защото не е много ефективно. За разлика от насекомите, ние изучаваме себе си. Себе си и планетата. Животните и растенията върху нея. Слънцето и планетите.

Все още не знаем много, но науката вече е стигнала далеч по пътя на познанието. И най-важното е, че тези знания са достъпни. Необходимо ли е извънземните да изследват нашата планета сами, като дойдат тук? Не, не е необходимо.

Достатъчно е да се настроят на телевизионните сигнали, които идват от нашата планета – ако живеят някъде недалеч, за да не успеят да се разсеят. Да си инсталират голяма сателитна антена. Ние правим космически телескопи, за да изучаваме Вселената.

Или да изпратят сонда – ретранслатор  някъде по-близо до планетата ни. Дешифрирането на сигналите е само въпрос на технология. Всичко останало са приказки за впечатлителни хора.

И така!

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *