Легендарният меч на крал Артур е открит в Италия

Загадъчна находка попадна в ръцете на учените – скъпоценният меч * „Ескалибур“. На мястото са пристигнали историци от Англия, които предполагат, че това е същият меч от легендите.

Саксонците най-вероятно са заимствали легендата за крал Артур от Италия. Ескалибур е легендарният меч на крал Артур, на който често се приписват мистични и магически свойства. Понякога Ескалибур се идентифицира с меч, забит в камък, но в повечето текстове това са различни мечове. За първи път мечът се споменава в Историята на кралете на Великобритания от Галфрид Монмутски.

През 1148 г. сиенският рицар Галгано Гидоти по същия начин забил меча си в камък в древно абатство. Именно той е намерен от археолозите, които се изненадали от приликата с меча от легендата. Древният артефакт грижливо се пази от монасите в абатство Сан Гагано Монтеспи, намиращо се близо до Сиена. От векове италианският меч в камъка се е считал за фалшификат. Едва съвременните технологии са позволили да се определи, че всъщност е създаден през XII век.

Не може със сигурност да се определи на кого всъщност принадлежи мечът. Учение дори не могат да разберат как по принцип е възможно да се забие стомана в твърд гранит.

politeka

* Екскалибур е легендарният меч на крал Артур, на който се приписва магическа сила и който е символ на справедливо управление на Англия и нейната независимост.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Престин Грийн: В компютърна симулация ли живеем? По-добре да не знаем отговора!

Тази статия е от вестник The New York Times и е написана от д-р Престин Грийн, професор по философия. От 90-те години на миналия век изследователи в областта на социалните… Continue reading „Д-р Престин Грийн: В компютърна симулация ли живеем? По-добре да не знаем отговора!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *