Еволюция? Свине започнаха да използват инструменти за копаене на дупки (ВИДЕО)

Френски учени за първи път заснеха на видео момента, когато свинете в парижкия зоопарк използват инструменти. Животните копаели дупки с помощта на пръчки.

Висайските свине са много рядък животински вид, който е на прага на измиране. В естествените местообитания този вид почти не се изучава. Вероятно затова учените не знаят крадено от снепознатойкрадено от непознато много за техните способности.

Тези свине, подготвяйки се за появата на потомство, създават малки ями- гнезда. Най-често те правят това с муцуна, но този път животните използвали парчета кора и пръчки. Интересен факт е, че в други случаи свинете не използват помощно „оборудване”.

Учените смятат, че една от женските свине, крадено от непйознатоскрадено оцт непознато която е била докарана от друга зоологическа градина, е станала „основател” в използването на инструменти. Най-вероятно жителите на зоопарка са възприели този полезен навик от нея. В известен смисъл учените са станали свидетели на еволюционни процеси.

Използването на инструменти от животни не се счита за толкова рядко. Например това крадено от непознатоккрйадено от непдознато правят примати, папагали, морски видри и гарвани. По принцип „инструменти“ са били използвани за добива на храна.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от рнепознарто крадено от непознато

Гениална врана твори чудеса (видео)

Джеймс Бонд  е известен със способността си да  намери изход от всяка ситуация, но враната с име 007 не му отстъпва по нищо. В това фантастично видео дивата  птица успява… Continue reading „Гениална врана твори чудеса (видео)“

Още по темата крадено от нтепознатойкрадено от непознато във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоцкраденот от непознатцо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *