Астрофизикът Рон Малет твърди, че е създал прототип на Машина на Времето

Преди няколко дена 74-годишният астрофизик Рон Малет, който работи в Университета на Кънектикът, изведнъж заяви, че  е създал истинска Машина на времето.

При това Малет специално уточнява, че много добре знае, че според теорията на относителността на Айнщайн може да се пътува само към бъдещето, а не към миналото, но той се изправя срещу тази теория и казва, че с неговата Машина ще бъде възможно да се отправите в миналото и да погледате своите предци.

Машината на Времето на Малет се основава на работата на лазери, които усукват пространството и времето.

В интервю за Си Ен Ен в началото на януари 2020 г. Малет каза, че  да създаде Машина на Времето бил вдъхновен от трагичната смърт на собствения си баща, който починал, когато Малет бил едва на 10 години. След това, през следващите 60 години, Малет мечтаел да види баща си отново в реалността.

Бащата на Малет бил прогресивен човек и въпреки постоянните проблеми с парите, непрекъснато насърчавал увлеченията на сина си да се занимава с наука и четене на книги. Година след смъртта на баща си Рон Малет случайно се натъкнал на добре илюстрираната книга „Машина на времето“ на Хърбърт Уелс и още от тогава започва да  мечтае да създаде такава машина.

Малет цял живот специализира изследване на черните дупки и общата теория на относителността на Айнщайн за пространството, времето и гравитацията. След като напуска училище, той постъпва в американските ВВС и прекарва четири години във Виетнам, но след това решава да влезе в университет. Той получава бакалавърска степен по физика, а след това магистърска и докторска степен по теориите на Айнщайн.

Първото му изобретение се основава на лазери и е използвано в конструкциите на реактивни двигатели от United Technologies, компания за производство на самолети.

Рон Малет започва публично да говори за амбициите си да създаде машина на времето преди няколко десетилетия, когато университетът в Кънектикът го прави редовен професор и му предоставя правото да създава свои разработки без да се страхува от уволнение.

Рон Малет казва, че не се страхува, че ще стане известен като „Лудия професор“ и ще стане обект на подигравки, за него главното е, че никой не се намесва в работата му по създаването на прототип на Машината на Времето.

Всъщност, вместо подигравки той започнал да получава писма от хора от цял ​​свят, където те също изразяват желанието си да посетят миналото. След това Малет решил, че подобни мисли вероятно са универсални за много хора.

Накратко, как би изглеждало типичното пътуване във времето според теорията на относителността на Айнщайн: Според тази теория времето може да зависи от скоростта и ако поставим астронавтите в ракета, която се движи със скорост, близка до скоростта на светлината, тогава времето ще тече за тях по различен начин, отколкото за всички останали на Земята. И когато астронавтите се върнат на Земята след няколко години, те ще  разберат, че междувременно на Земята са минали няколко десетилетия.

Но какво ще стане, ако искаме да отидем в миналото, а не в бъдещето?

Според Малет тук всичко зависи и от забавящата времето гравитация, само в този случай времето ще може бъде огънато в примка, тоест да се създаде един вид времеви тунел с два „портала“, през които можете да пътувате в миналото и обратно.

А за да се огъне времето може да се използват специални пръстеновидни лазери. Според Малет, той вече е създал прототип на устройство с такива лазери, които влияят на времето и пространството.

Малет е извел и теоретично уравнение, с което доказва , че това ще работи.

„Циркулиращият лазерен лъч може да започне да действа като машина на времето и да предизвиква огъване на времето, което ви позволява да се върнете в миналото. Има едно голямо препятствие – след това ще можете да се върнете от миналото, но ще попаднете точно в момента, в който сте включили   машината“, – казва Малет.

Сега Малет работи върху решението на този проблем.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Машината на времето на професор Брадфорд Скоу

Излезе книгата на проф. Брадфорд Скоу „Възникването на  обекти.“ В нея ученият доказва, че времето е  далеч от разбирането, с което сме свикнали. Тоест то не е линейно движение от… Continue reading „Машината на времето на професор Брадфорд Скоу“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *