Часовникът на „Деня на Страшния съд“ отново бе преместен напред- до Апокалипсиса остават само 100 секунди!

Символичните стрелки на така наречения часовник на „Деня на Страшния съд“ през 2020 г. бяха преместени с още 20 секунди напред, сега те показват 100 секунди преди „ядрената полунощ“, се казва в съобщение в Бюлетина на атомните учени.

Часовникът на „Страшния съд“ за първи път се появява на корицата на „Бюлетина на атомните учени“ през 1947 г. Времето, оставащо до полунощ, символизира напрегнатостта на международната ситуация, полунощ означава момента на ядрения катаклизъм. През последните години стрелките се движат само напред.

„Сега остават само 100 секунди преди полунощ. Ние изразяваме колко близо е светът до катастрофата, остават секунди – не часове или дори минути. Това е най-близкото до „Страшния съд“ време в историята на Часовника на „Страшния съд“, заяви ръководителят на Бюлетина на ядрените учени Рейчъл Бронсън.

Учените цитират причините за увеличаването на ядрената заплаха: недостатъчните действия по въпроса за изменението на климата и дезинформационните кампании в киберпространството.

Изказвайки се по време на церемония по демонстрация, Бронсън добави, че през последните две години „влиятелни лидери“ разрушават най-ефективните методи за сдържане на заплахите – международни споразумения със строг режим на контрол.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Часовникът на „Деня на Страшния съд“ отново беше преместен напред – остават само Две минути до Армагедон!

  На фона на нарастващите опасения за използване на ядрени оръжия и продължаващата глобална промяна на климата, стрелките на символичния  часовник на „Деня на Страшния Съд“ бяха преместени от учените с … Continue reading „Часовникът на „Деня на Страшния съд“ отново беше преместен напред – остават само Две минути до Армагедон!“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *