Кой е наблюдавал Вселената в момента на появата и?

Класическата физика описва големите мащаби. Тя описва планетите, описва хората, описва гравитационните сили, това, с което сме свикнали да се сблъскваме ежедневно. Квантовата физика е различна.

Тя описва света в микроскопичен мащаб. През последните години стана ясно, че нашият свят като цяло е квантов.

Около нас кипи абсолютно невероятен квантов живот. Затова е справедлив следният Въпрос: Как този фундаментален квантов свят се пречупва в това, което виждаме? В маси, столове, телевизионни екрани и в крайна сметка, в нас самите? Оказва се, че най-главното нещо в природата е актът на наблюдение.

Светът от квантово заплитане, кипене се превръща в свят на материалните обекти, когато се случва наблюдение. Кой е гледал света, докато не е имало човечество, когато Вселената току що е възникнала? Това е бил някакъв страничен свръх- наблюдател, да го наречем Творец, Създател, някакъв чист разум.

Нали ранната Вселена по времето на Големия взрив е била микроскопична. Оказва се, че самото раждане на света, създаването на нашата Вселена може да бъде признато като уникалeн и  необичаен квантов преход. А при квантовите преходи винаги е необходим наблюдател.

Кой би могъл да бъде този наблюдател по време на раждането на нашия космос? Оказва се, че без наблюдател Вселената не просто губи своя смисъл – въз основа на пряко тълкуване на днешното разбиране на квантовата физика е невъзможно да се създаде без акт на наблюдение.

И веднага щом разберем, че зараждането на света е било квантово събитие, става абсолютно ясно, че Бог съществува. Това е съвършено научен факт.

globosfera

Последвайте ни в Телеграм

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Учени: Сътворението на Вселената не е случаен взрив, а е изключително точно математическо изчисление!

Как се e появила Вселената? Това е било въпрос на случайност или е творение на Бог? Официалната теория отдавна е подложена на критика. И всяка нова теория на учените опровергава… Continue reading „Учени: Сътворението на Вселената не е случаен взрив, а е изключително точно математическо изчисление!“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *