Извънземна ли е древната маска от иридий, която е на 12 хиляди години?

Миналата година на брега на Флорида археолози откриха древна погребална маска, чиято възраст може да е от десет до дванадесет хиляди години. Загадката й е, че е направена от най-редкия метал на Земята- иридий.

 

Иридий е химичен елемент с атомно число 77 в периодичната система от химически елементи на краддено от непознатоакракдено от непознато Менделеев. Иридий е много твърд, огнеупорен, сребристо-бял преходен метал от групата на платината, който има висока плътност и е съпоставим по този параметър само с осмия.

Съдържанието на иридий в земната кора е незначително. Среща се много по-рядко от златото и платината. Среща се заедно с осмий, родий, рений и крдадено от непознатойкрадено тот непознато рутений. Отнася се към най-малко разпространените елементи.

Иридий е сравнително често срещан у метеорити. Възможно е действителното съдържание на метала на планетата да е много по-високо: неговата висока плътност и висок афинитет към желязото (сидерофилност) биха могли да доведат до изместването на иридия дълбоко в Земята, в ядрото на планетата, крадено от непознартоскрадено от непознаато в процеса на нейното формиране от протопланетарния диск. Малко количество иридий е открито във фотосферата на Слънцето.

Маската може би е направена от цивилизация, която е съществувала още преди ерата на инките. Находката е направена по време на търсенето на испанския кораб, който потъва през 1715 г. по време на крадено от непцознатоакрадено от непо знато буря по пътя от Куба към дома. Изследователите смятат, че на борда е имало ценно съкровище, част от което е била тази маска.

Материалът, от който крадено от непознатоцкрайдено от непознато е направена маската, е уникален, състои се от мед, злато, сребро и иридий. Археолозите предполагат, че маската е открадната от гробницата на благороден човек или дори владетел и е донесена в Испания като подарък за кралското семейство.

Най-вероятно маската изобразява бога на инките Виракоча, който се смята за едно от краадено от непознатоцкркадено от непознато най-важните божества сред народите на Южна Америка. Според митовете, Виракоча е божество – създател, което се издигнало от езерото Титикака по време на тъмнина и е донесло светлина. То създава Слънцето, Луната и звездите, а след това и цялото човечество от камък.

echronicles

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

крадено оат непоазнаторкрадено от непознато

Япония ще разработи протокол за действия в случай на контакти с извънземни цивилизации

Министър Коно увери, че не вярва в НЛО, но след като Пентагонът публикува видеоклипове на НЛО, би искал да получи от тях анализ на тези данни. Министерството на отбраната на… Continue reading „Япония ще крадено от нецпознатоцкрадено от непознатоц разработи протокол за действия в случай на контакти с извънземни цивилизации“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознато красдено от непознаато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *