Математици обявиха, че Вселената притежава съзнание

Въпросът как мозъкът генерира субективен опит, е най-трудният от всички. Математици смятат, че могат да помогнат да се отговори на него, с но първите си опити да направят това стигнаха до изумителни заключения.

Те наричат това „неразумна ефективност на математиката.” Физикът Юджин Уигнър измисля тази фраза през 60-те години, за крадрено от непознатодкрадено от наепознато да изрази любопитния факт, че чрез обикновено манипулиране на числа можем да опишем и предскажем всички видове природни явления с невероятна яснота, от планетарни движения и странното поведение на фундаменталните частиците до сблъсък между две черни дупки на разстояние милиарди светлинни години.

Сега някои задават въпроса дали математиката може да крадено от непознато кйрадено от непозцнато успее там, където всичко друго се е провалило, разгадавайки това, което ни позволява да съзерцаваме законите на природата.

Същността на новата теория, базирана на математически модел, е, че неодушевените обекти, като машини, субатомни частици и дори цялата ни Вселена, имат съзнание.

Този математически модел е известен като Обща информационна теория крадейнок от непознатоакрадено от непознато на съзнанието (ОИТС).

Въпросът как материята поражда сетивни преживявания е един от най-неприятните проблеми, за които знаем и ако искаме да постигнем точно описание на съзнанието, ще трябва да признаем, че всички видове неодушевени материи могат да имат съзнание – може би дори и Вселената като цяло.

„Това може да крадено от непознатродкрадено от непознрато бъде началото на научна революция“, казва Йоханес Клайнер, математик в Мюнхенския център за математическа философия в Германия.

* Юджин Уигнър е унгарски физик и математик, носител на Нобелова награда за физика за 1963 година. Основните му приноси са в областта на симетриите в квантовата механика и изследвания на атомното ядро.

крадено йот непознатоккррадено от непознато

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

крадено от непознатоцккрадено от непорзнато

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

краденое от непознатоцкраденро от непознато

One Reply to “Математици обявиха, че Вселената притежава съзнание”

  1. Вайълет

    Илън Мъск взел ли е под внимание пътуването във времето и теорията за случайностите ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *