След галактическата карантина, сега ни се налага и локална

В продължение на няколко десетилетия човек търси признаци на живот в космоса. Но Вселената мълчи.

Въпреки колосалния си размер и безбройните звезди в него, е много вероятно да сме сами тук. В крайна сметка няма реални доказателства, потвърждаващи съществуването на извънземни.

Човекът и останалата Вселена

Тази противоречива ситуация е известна като парадокса на Ферми. Той се крие в очевидното несъответствие между липсата на доказателства за съществуването на извънземни и голямата вероятност те действително да съществуват.

Има много теории защо не контактуваме с извънземни. Например, защото те просто спят. Или вече не съществуват. Но има и друга интересна теория.

Нейните поддръжници твърдят, че може би ние просто сме умишлено изолирани от гъмжащия от живот космос.

Човекът като вид е просто в някаква космическа клетка. Един вид галактически зоопарк.

Флорънс Раулин Серсо, директор на METI, веднъж каза: „Причината да не открием извънземен живот е силно обсъждана тема. Често се повдига на всякакви семинари и форуми. Хипотезата, че се намираме в някакъв космически зоопарк, беше изложена за първи път през 70-те години на миналия век. „

Президентът на METI Дъглас Вакоч също многократно е изразявал мнението, че извънземните наблюдават хората на Земята, както ние наблюдаваме животните в зоопарка.

Резерват в космоса

Хипотезата за космическия зоопарк бе изразена за първи път от изследовател от Масачузетския технологичен институт Джон Бол. Той направи това в статията си от 1973 г.

Ученият пише следното: „Извънземният разумен живот може да бъде почти повсеместен“.

И добавя: „Очевидната неспособност на такъв живот да взаимодейства с нас може да бъде обяснена. Извънземните просто ни разделиха от всички останали. Както ние го правим в резервати или зоопаркове.

По-късно той пише в друга изследователска статия: „Извънземните могат дискретно да ни наблюдават, но да не се намесват в живота ни“.

През 2016 г. изследователят Джош Храла заяви, че хипотезата за зоопарка предполага, че съществуват извънземни. И може би причината да не си взаимодействат с нас е, че не искат да влияят на нашата цивилизация. Те само искат да ни наблюдават.

Галактическа карантина

Може би човек е нещо уникално в необятността на Вселената. Или нашата цивилизация е нечий гигантски експеримент.

Хипотезата за космическия зоопарк е само една от многото теории относно извънземния живот. Но определено много интересна хипотеза. И не бива да се отхвърля.

„Има вероятност извънземните да са ни наложили „галактическа карантина “, защото разбират, че нашата култура просто ще бъде унищожена, когато влезем в контакт с тях“, казва веднъж изследователят Жан-Пиер Роспарс от Френския национален институт за земеделски изследвания.

Да се ​​надяваме, че няма да се самоубием, преди да пораснем да бъдем приети в галактическото семейство. Вратите на клетката ще се отворят и ние ще излезем на сцената на историята на тази Вселена …

А за земната карантина, която ни се налага, в следващата статия.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *