Марсоходът Perseverance засне дъга на Марс (видео)

Много необичайна снимка бе изпратена от марсохода Perseverance. Очевидно е успял да заснеме дъга. Но нали за това е нужна вода?

Експертите се съмняват, че на снимката е точно дъга, тъй като това изисква определени условия, по-точно наличието на вода. Както твърди науката, вода на Марс няма. Тогава какво е това?

Учените предполагат, че така наречената „ледена дъга“ може да се наблюдава на Червената планета, което е подобно на феномена на оптичния ореол, често наблюдаван на Земята. Някои изследователи смятат, че дъгите не се нуждаят непременно от вода. Във всяка атмосфера са възможни подобни явления.

Засега няма коментари на учени от НАСА относно заснетия феномен.

Снимки от открити източници / © NASA / JPL-Caltech

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

2 Replies to “Марсоходът Perseverance засне дъга на Марс (видео)”

  1. Nikola

    Не е изпълнено едно от условията за наблюдаване на дъга. А то е ,че наблюдателя трябва да се намира между източника на светлина и водният екран /дъжд/ и то с гръб към светлината. А тук наблюдавайки от позицията на марсохода /наблюдател/ виждаме ,че сянката на хеликоптера пада почти към нас . Тва значи ,че слънцето и и екрана са пред нас или с други думи ние не сме помежду им. Извода е ,че това не е дъга от пречупване на лъчи през вода. Жалко.

  2. Nikola

    По вероятно е това да е иверсионна следа от тяло облитащо планетата с много голяма скорост. Подобна следа е наблюдавана от полюс до полюс на земята без да се е размила. Което говори ,че тялото е прекосило половината планета вероятно за по малко от час. Или с други думи с невероятна скорост /отчитайки и по големия от земното кълбо кръг по който е летяло/ от поне 20 000 км. в час. Доказателство за скривани земни или за извънземни технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *