Микрочип ще открива зарази в кръвта

Наскоро учени от САЩ разработиха медицински микрочип, който, когато се имплантира под кожата, може да открие SARS-CoV-2 в организма за броени минути.

Микрочип за откриване на COVID-19

Както при другите инфекциозни заболявания, най-добрият начин за спиране на разпространението на COVID-19 е ранното му откриване. Това означава, че трябва да сме наясно с всички симптоми, които могат да се появят с течение на времето.

За целта е създаден нов медицински микрочип, разработен от Агенцията за перспективни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), военно лабораторно звено, работещо при Министерството на отбраната на САЩ. Проектиран за имплантиране под кожата, микрочипът може да открие COVID-19 в кръвния поток за минути.

Когато се имплантира, микрочипът също така ще може да показва химични реакции в тялото, което да сигнализира на „потребителя“, че симптомите на COVID-19 ще се появят на следващия ден.

Изследователи от DARPA работят от години по начини за предотвратяване на предаването на инфекции и борба с пандемиите.

Работата им бе показана в предаването на CBS „60 минути“ на 11 април. Микрочипът, за който се съобщава, че не проследява движението, се намира в подобен на тъкан гел и е предназначен да тества кръвта на пациент “, пише британският The Independent

Интересното е, че самият микрочип е в гел, подобен на зелена тъкан и, когато се имплантира, може да покаже химични реакции в организма, което сигнализира на „потребителя“ за предстоящи симптоми на заболяването (които по правило се появяват на следващия ден ).

След като чипът ви изпрати „сигнал“, можете да се проверите за COVID-19.

И, разбира се, трябва да се отбележи – преди да започнете да изграждате някакви теории на конспирацията, просто знайте, че тези чипове, които откриват COVID-19, няма да могат да проследяват движение или местоположение.

по материали на esoreiter

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

One Reply to “Микрочип ще открива зарази в кръвта”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *