Прогноза: Големият слънчев минимум ще продължи до 2070 година

Падането на активността на Слънцето, което се нарича „Голям слънчев минимум“, започна през 2020 г. и нов слънчев цикъл не е започнал.

Слънчевият минимум ще продължи до 2070 година.

През този период магнитното поле на Слънцето е слабо и позволява на допълнителни космически лъчи (високоенергийни неутрони и космическа радиация) да навлизат в Слънчевата система.

Вече навлязохме в периода на глобалното охлаждане (Малка ледена епоха) и това охлаждане може да продължи до 50 години.

По време на слънчевия минимум и особено на Големия слънчев минимум, повече космически лъчи (КЛ) навлизат в земната атмосфера.

Космическите лъчи ще достигат повърхността на Земята и дори ще проникват в нея, увеличавайки интензитета и количеството на:

– бури, урагани, циклони, тайфуни,
– поройни дъждове,
– виелици,
– торнадо,
– градушки,
– наводнения,
– глобално захлаждане,
– земетресения,
– вулкани,
– мълнии.

В допълнение, слънчевият минимум има пряк ефект върху силата на земното магнитно поле и то вече не е стабилно. Силата на магнитния щит на планетата вече достига критично ниски стойности. Това ще позволи на космическата радиация (всъщност всички живи същества са в микровълновата) и космическите излъчвания да проникват свободно на Земята.

Слънчевият минимум не означава, че изобщо няма изригвания. Напротив, през периода на минимална слънчева активност е вероятно появата на слънчеви изригвания с безпрецедентна мощност. Като се има предвид отслабеното магнитно поле на Земята, подобно изригване, насочено към Земята, би била катастрофа за човечеството.

Големите слънчеви минимуми и свързаните с тях периоди на глобално охлаждане в исторически план са свързани със суша, горещи вълни и горски пожари поради екстремни смущения в атмосферните струи.

По време на Малката ледена епоха температурите в Северното полукълбо намаляват само с 0,6 ° C в сравнение със средната температура между 1000 и 2000 г. сл. Хр., но силните студове и снеговалежи водят до катастрофални сривове на реколтите и глад.

Голям слънчев минимум настъпва приблизително на всеки 200 години. Последното забележително събитие   минимумът от 1790–1820 г., последван от края на Малката ледена епоха, Втората индустриална революция, безпрецедентен прираст на населението и настъпването на съвременната тенденция на глобално затопляне (която започна около 1850 г. и продължи до около 2000).

Източник: https://earth-chronicles.ru/

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *