В недрата на Земята живеят мистериозни същества, от които зависи бъдещето

В недрата на Земята има много невероятни живи организми, от изучаването на които зависи бъдещето на човечеството.

Смята се, че такива същества могат да преживеят глобален катаклизъм, който може да е краят на нашата цивилизация.

За цар на природата може да се счита не някакъв лъв, а бавноходката – микроскопично създание, чийто размер на тялото е по -малък от 1,5 мм. Това създание е практически неубиваемо – то лесно понася екстремни температури, не се страхува от радиация и дори може да живее в космоса.

Учени от цял ​​свят изучават невероятните физиологични характеристики на бавноходките от десетилетия, надявайки се да ги използват за създаване на нови медицински технологии и системи за поддържане на живота.

Сами по себе си те разшириха научното разбиране за условията за съществуване на живот – такива организми могат да живеят в океаните на спътниците на гигантските планети, където, както се смяташе преди, има твърде екстремни условия за живот.

Ако учените успеят да разкрият всички тайни на бавноходките и подобни безсмъртни организми, тогава можем да получим технологии, които значително ще разширят човешките възможности. Трябва да се има предвид, че бавноходките не са единствените същества на Земята, които изненадват учените. Има и скариди богомолки, голи къртици и безсмъртни медузи.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *