„Човекът е доставен на Земята от Марс“

Учени представиха шокираща теория

След откриването на следи от микроорганизми, вода, изменение на климата и различни химикали на Марс, в експертната общност започнаха дискусии за възможен живот на Червената планета.

Появи се дори теория, според която човекът се появява първо на Марс и след това се премества на Земята, пише Sasapost.

Според една от версиите, Марс е първият дом на хората, но след замърсяването и унищожаването му те започват да търсят нова планета в космоса, потенциално подходяща за живот. В резултат на това хората откриват Земята и се преместват на нея.

Уфолог откри останките на „извънземен кораб“ на Марс

От друга страна, проби от марсианската почва, получени по време на космически мисии, убеждават учените, че животът на Земята е могъл да се появи благодарение на метеорити от Марс, върху които е имало микроорганизми. И така, според Международната асоциация на колекционерите на метеорити (IMCA), марсианските метеорити са открити не само в Антарктида, но и в различни региони по света.

Според учените около 160 фрагмента от марсиански метеорити, биха могли да паднат на Земята преди милиони години, носейки първичните микроорганизми, които в крайна сметка са създали живота на планетата такъв, какъвто човек го познава сега.

Друга версия защитава генетикът Кристофър Мейсън. Според него от ерата на изследването на космоса повече от 30 космически кораба са посетили Марс – може би хората са пренесли първичните форми на живот на планетата, а след това са ги открили и са решили, че животът на Марс е възникнал преди милиарди години.

Може би отговорът на много въпроси може да бъде получен при по-подробно проучване на пробите от марсианската почва, ако отделим микроорганизмите, които са открити директно на Марс, от тези, които хората са „донесли“, смята експертът.

sasapost.com

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *