Новата психоделична корица на TIME показва близкото бъдеще на света?

На 28 октомври 2021 г. списание TIME пусна още един брой с корица – ребус, официално, така да се каже, посветена на събирането на климатичните активисти COP26, което се провежда в Шотландия от 31 октомври до 12 ноември:

TIME’s new cover: Last call for climate—the world’s leaders need to stop talking and start acting https://t.co/AtCP5KxzxW pic.twitter.com/JU3u9awelS

— TIME (@TIME) October 28, 2021

Обикновено всички конспиролози бързат да решават такива съобщения с главоломна скорост, но на фона на борбата с пандемията дори The Economist вече остана почти незабелязан, откъдето и да погледнете – само ребуси.

Сам по себе си COP26 също е възможен пъзел, на който може да се позовава Джо Байдън, като говори за 6 минути, 6 дни и 6 седмици. От момента, в който тази загадъчна фраза беше озвучена, ще изминат 6 седмици на 12 ноември – денят на края на COP26:

Нека обаче да преминем към основното – картинката на самата корица, на която Джо Байдън е сякаш централна фигура. Но дали наистина е така?

Както всички хора, които се интересуват от рисуване по един или друг начин, знаят, че добрият художник никога не започва да рисува портрет от главата, тъй като лицето в портрета е сякаш обект на втория план, тъй като предният план е ПОЗАТА, в която героят стои или седи.

Всеки човек има своя собствена, именно въз основа на моториката, хората се разпознават отдалеч, въз основа на характерни движения, а изкуственият интелект също разпознава хората. Добрият художник вижда това, така че често рисува героя напълно различно от начина, по който седи или стои, докато позира. И тогава, когато героят обмисли резултата, той отваря уста и казва: Е, уау! Все пак това е любимата ми поза, аз винаги седя така!

А сега да видим как седи г-н Байдън:

Ако започнем търсене в Google и вкараме там „седящ Байдън“, дори ИИ няма да намери такава снимка, въпреки че разполага с доста от тях:

За Джо Байдън бариерите са ръце са напълно нехарактерни: той строи или седи – Байдън размахва ръце и ако ги сгъва, той не ги бута между коленете си, а ги премества някъде встрани, както е на снимката по-горе. И така,   поставете ръцете си пред себе си, изправете гърба си и вдигнете лице    нагоре – това е Барак Обама:

Ето защо, ако нарисувате лицето на Байдън в снимката на TIME и помолите да познаят кой седи там от известните политици, всеки вероятно ще каже, че Обама е на срещата на върха.

Тук не може да има грешка или случайност. Някой, а в TIME работят с ясно пози. Когато списанието искаше да се подиграе с Тръмп и да го сравни с Хитлер, редакционният съвет изкопа корица от около 1930 г. с Адолф, след което нарисува Тръмп в същия стол и в същата поза:

В светлината на тези съображения, както и като се вземе предвид предположението на американските теоретици на конспирацията, че Байдън и Камала са като че ли декоративни фигури, контролирани от Обама, седящ в сянка, може да се помисли, че не Байдън е изобразен на корицата на TIME.

Вторият странен персонаж е картонена фигура, изобразяваща Елизабет II. Официалното обяснение на картона е, че кралицата не е дошла на върха, за да види Грета, въпреки че от Лондон до Шотландия е близо. Но дали наистина е така? Или може би това е намек, че кралицата в телевизора не е истинска, а продукт на компютърна графика?

Третият персонаж на преден план е столчето на другаря Си. Не е много ясно: запазено ли е за него, очаква ли се другарят Си, или той никога повече няма да дойде и Китай скоро ще бъде воден от някой друг другар?

Друг празен стол принадлежи на г-н Жаир Болсонар, президент на Бразилия. Празното столче на китайската страна е формално обяснимо: другарят Си не намери време да се придвижи из цялата планета, за да слуша Грета на живо. Но изглежда, че Бразилия ще бъде представена на срещата на върха, а столът е празен. И също така е покрит със сняг.

Следват фигури от третия план като Мохамад Бухари, върховен лидер на Нигерия. Той седи зад персонаж, изобразяващ президента на Съединените щати. Ясно е, разбира се, че Нигерия е велика и славна държава, как без нея, но къде са другите висши лидери? Или е намек, че скоро страни като Франция ще преминат в каменната ера и само Америка, Индия и Нигерия ще останат на планетата? Или е алюзия за разделянето на света според Новия Световен Ред, където няма да има държави, а Америка 1,2,3 и т.н., Европа 1,2,3 и така нататък, Азия 1,2, 3 и така нататък? И Африка. А г-н Обама ще оглави тази планетарна агломерация.

Фигурите от третия план не можеха да бъдат разпознати от привържениците на конспиративните теории, тъй като бяха замъглени, но четвъртият план напрегна всички – много прилича на тълпа от зомбита, бродещи някъде сред снега, огън на мъглата. Наистина ли това чака светът, ако висшите лидери на COP26 не успеят да се споразумеят? Или се договарят точно за това? Теоретиците на конспирацията все още не знаят точния отговор на този въпрос, но ние следим развитието на събитията.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *