Специалната група на Пентагона за проследяване на НЛО отново работи

Министерството на отбраната на САЩ реорганизира своя специален екип за проследяване на неидентифицирани летящи обекти

Тя ще се нарича AOIMSG (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group) – „група за идентифициране и синхронизиране на подхода към въздушни обекти“.

AOIMSG ще синхронизира усилията на министерството и други правителствени агенции на САЩ за локализиране, идентифициране и установяване на интересни обекти, както и оценка и смекчаване на всички свързани заплахи за авиационната безопасност и националната сигурност“, се казва в съобщението на военните.

Според служители на Пентагона армията „приема много сериозно докладите за всяко въздушно нахлуване на всеки летящ обект, както идентифициран, така и неидентифициран, и разследва всеки един от тях“.

По-рано бившият президент на САЩ Барак Обама в ефира на телевизионната компания CBS потвърди, че американските власти разполагат със снимки на въздушни явления, чийто характер според него все още е неясен. В края на 2017 г. стана известно, че Пентагонът преди това е работил със секретна програма за събиране и анализиране на данни за „аномални заплахи от космическото пространство“. През 2007-2012 г. за нея бяха отпуснати $22 млн. В началния етап за програмата отговаряше разузнавателният отдел на Министерството на отбраната на САЩ.

След като информацията за съществуването на програмата дойде в пресата, американската армия пусна поредица от видеоклипове, на които са заснети контактите на американски военни пилоти с предполагаеми НЛО.

Повече вижте тук: https://media.defense.gov/2021/Nov/23/2002898596/-1/-1/0/
ESTABLISHMENT-OF-THE-AIRBORNE-OBJECT-IDENTIFICATION-AND-MANAGEMENT-SYNCHRONIZATION-GROUP.PDF

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *