Зловеща анимация от 2007 г. хвърля светлина върху сегашните събития? (видео)

Само за хора със здрави нерви: През далечната, далечна 2007 г., в далечна, далечна Япония, излезе аниме, което авторите нарекоха Agent Vexill / Vexille: 2077 Nihon Sakoku.

С оглед на жанра, никой, разбира се, наистина не е гледал филма, но се случи така, че сега мнозина започнаха да се взират в този филм с ужасна сила – без да вярват на очите си, често примигвайки и търсейки ужасни съвпадения в студена пот .

За какво се говори в тази анимация? Действието на филма се развива през 2077 г. 10 години по-рано Япония се оттегля от ООН и се отделя от света с магнитно поле. Причината за това е резолюция  на ООН, която забранява по-нататъшното развитие на роботиката и биотехнологиите, които застрашават съществуването на човечеството.

И така, за да провери как се справят самураите, правителството на САЩ изпраща специално звено камикадзета в Япония под командването на жена нинджа на име Vexille, която е инструктирана да разбере какво ще се случи със свят, в който се развиват неконтролируемо науките.

И както се оказва, Япония през 2077 г. е пълна с тъмни тайни, които момичето агент открива. Първата тъмна тайна на бъдещето на Япония е Daiva Corporation, която е поела контрола над японското правителство и е превърнала страната в биотехнологичен полигон за тестване.

По-специално, под страх от заплахата от идемия, японците са масово акинирани, след което хората започват да се превръщат в андроиди.

Фрагментът, в който се разказва цялата тази страховита история е от 50-та минута +: Както забелязаха всички, които са гледали филма, има някои нездравословни паралели с днешния ден, въпреки че сега сме далеч от 2077 година.

Единствената разлика между филма и реалността е, че във филма ООН изпраща някакви агенти в Япония, но в действителност Япония някак си активно отхвърля лечението на ООН. Вероятно това е така, защото много японци в детството са успели да гледат филм, който Западът открива за себе си едва сега.

Филмът предсказание ли? Или е предиктивно програмиране? Или просто режисьорът на анимето е бил отблизо запознат с Бил Гейтс, както едно време братя Стругацки на бохемски срещи пиеха водка с децата на г-н Збарски, който беше консервирал мумията на Ленин.

И в резултат на това запознанство и разкази в тайна се ражда една приказка за „Обитаемия остров“.

Тя ясно показва как работи „мавзолеят“ и как всичко е било подредено в славната съветска страна: Като цяло ситуацията с този агент Vexill се развива интересно и докато агентът не бъде класиран сред екстремистите, изпратени от бъдещето от проклети фошисти, анимацията вероятно си струва да се гледа.

Тогава по-нататък, с пълно познаване на въпроса, ще бъде възможно да се проследи развитието на събитията.

А японското аниме все още може да се намери на български, знаете къде :)

Трейлър:

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *