Тръмп стана яростен привърженик на ваксините срещу коронавирус

Доналд Тръмп в ново интервю опроверга скептицизма на интервюиращия го по отношение на ефективността и безопасността на ваксините срещу Covid-19

Бившият президент Доналд заяви, че „ваксината работи“ и „хората не умират, когато приемат ваксината“.

Вижте, ваксината работи много добре и ако се заразите (с Covid), това ще бъде в много незначителна форма. Хората не умират, когато приемат ваксината“, каза той пред журналиста от Daily Wire, Кандис Оуенс.

Когато Оуенс започна да се съмнява в ефективността на ваксината, Тръмп се намеси, като каза: „Е, не, ваксината работи“.

Тези, които се разболяват много и се озовават в болница, са тези, които не приемат ваксината. Но това все още е техен избор и ако получите ваксината, ще бъдете защитени “, каза той.

Това е най-новата изцепка на Тръмп, който многократно е отхвърлял възможността по-решително да убеди американците и особено неговите поддръжници във важността на ваксинациите. В момента броят на случаите и хоспитализациите в САЩ се увеличава поради вариантите на Delta и Omicron, но докладите най-вече сочат много по-меки резултати за тези, които са били ваксинирани и подсилени в сравнение с тези, които не са били ваксинирани.

Въпреки това, Тръмп често политизира разработването и въвеждането на ваксини и каза пред The ​​Wall Street Journal през септември, че е малко вероятно да получи бустерна ваксина. Той също така е непоследователен в популяризирането на основани на доказателства препоръки за забавяне на разпространението на вируса и популяризирането на развенчани терапии за Covid-19.

В интервю с Оуенс Тръмп подкрепи усилията на администрацията си да разработи ваксини срещу Covid.

Измислих ваксина с три ваксини. Всичко е много, много добре. Измислих три от тях за по-малко от девет месеца “, каза той.

Тръмп обаче нарече наказанието, изискващо децата да носят маски в училище, „ужасно нещо“.

„Не обичам да виждам деца с маски“, каза той в интервю за Оуенс. „Те седят в училище, достатъчно им е трудно да седят в училище.“

По време на скорошно спиране на проявите си в Далас, Тръмп разкри, че е получил реваксинация, отговор, който привлече одобрение от част от публиката, което той отхвърли.

Миналата есен Тръмп се зарази с Covid-19 и  толкова сериозно се разаболя, че се наложи да бъде хоспитализиран, лекуван с редица лекарства и витамини и да му бъде даван допълнително кислород.

По време на своето президентство Тръмп рядко обсъждаше собствените си имунизации и отказа публично да получи ваксини, за да повиши доверието във ваксинациите. След като той напусна Белия дом, беше съобщено, че той и Мелания Тръмп тайно са получили ваксината срещу Covid-19 през януари.

По материали на CNN

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *