Авиокомпании молят властите да не разполагат 5G кули близо до летищата

Американски пътнически и карго авиокомпании изпратиха писмо до администрацията на САЩ с молба да не поставят 5G кули близо до пистите на летищата, предаде Ройтерс.

Както се отбелязва в писмото, 5G сигналите могат да доведат до повреди на оборудването в „значителен брой самолети“ и да провокират отмяна и отсрочване на полети и трудности при организирането на въздушно пътуване. Превозвачите молят да не се поставят 5G кули по-близо от две мили (3,2 км) от пистата на някои ключови летища.

От своя страна Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) потвърди, че смущенията, причинени от 5G сигналите, могат да засегнат чувствителни самолетни инструменти, като висотомер, и да повлияят на полети при лоша видимост.

Писмото е подписано по-специално от American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines и други превозвачи. То е адресирано до директора на Националния икономически съвет Брайън Дийз, министъра на транспорта Пийт Бутигиг, администратора на FAA Стив Диксън и председателя на Федералната комисия по комуникациите (FCC) Джесика Розенуърсел.

https://www.reuters.com/technology/exclusive-major-us-airline-ceos-urge-action-avoid-catastrophic-5g-flight-2022-01-17/

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *