Джеймс Камерън: Изкуственият интелект може да унищожи обществото

Американският режисьор Джеймс Камерън предсказа унищожаването на човечеството с помощта на изкуствен интелект, съобщава BBC News.

Създателят на „Терминатор“ смята, че не ядрените оръжия могат да унищожат нашето общество, а новите технологии. Според режисьора използването на deepfakes може да доведе до сериозни последици.

„Всичко, което Skynet [изкуственият интелект и главният антагонист на франчайза Терминатор] трябва да направи, е да създаде deepfakes с група хора, да ги настрои един срещу друг и да ги призове да се бият, а след това да остави човечеството с този гигантски проблем“, каза Камерън.

По-рано авторката на книга за deepfakes Нина Шик прогнозира, че в интернет ще се появят няколко пъти повече порно клипове, използващи тази технология срещу невинни хора. Deepfakes също могат да се превърнат в инструмент за истинско политическо насилие. Шик отбеляза, че deepfakes ще се превърнат в реална заплаха за човечеството и ще бъдат използвани като оръжие за измами и политическа пропаганда.

* Deepfakes са синтетични медии, при които човек в съществуващо изображение или видео е заменен с нечие друго подобие.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *