Изкуственият интелект: Антихристът

Антихристът съществува и присъства на световната сцена точно сега!

Това есе ще изследва кой е той и как авторът е стигнал до това заключение независимо от други източници.

Въпреки факта, че моята теза сега се защитава от други, които също са стигнали до това заключение чрез собствено вдъхновение или логично заключение, те не бяха под мое влияние, както и аз не бях под тяхното.

Това откровение се нуждае от обяснителен предговор, за да изясни и аргументира въпроса.

Трябва да започнем с разбирането, че принципите на езотеричното християнство, които държат ключа към идентифицирането на Антихриста, са много различни от теологията на екзотеричното християнство или „църковността“, както ще я нарека.

Няма значение дали обсъждаме църковността под нейната римокатолическа маска или като разклонение на протестантски версии. И двете се придържат към една и съща погрешна теология, която се свежда до следните три точки:

1) Всички хора по природа са зли или грешни поради грехопадението на нашите прародители (Адам и Ева) в Едемската градина, в резултат на което са отделени от Бога и по този начин са прокълнати.

2) Бог стана един човек в плът в образа на Исус от Назарет, който беше пожертван на кръста, като изкупителната жертва в юдаизма, за да изкупи човешкия грях и да даде на хората изход от тяхното паднало състояние, избягвайки проклятие във вечния ад чрез присъдата на съда и им дава достъп до вечния рай след смъртта.

3) Всичко, което един грешник трябва да направи, е телепатично да се закълне във вярност към Исус, да „вложи своята вяра в него“ и да го признае за свой спасител и по този начин „да бъде спасен“ и да избегне адската съдба, която се пада на съдбата на всички останали, които не приемат Исус като спасител (тоест всъщност всички други нехристияни).

Извън обхвата на това есе е да се доказва напълно измислената природа на тази теология. Читателят трябва да приеме за даденост, че тази система от вярвания е фалшива или противоречи на истинските учения на Исус, за да можем да продължим. Според този автор (подкрепян от векове от езотерични мислители и писатели), хората, узурпирали името на Исус Христос за своите собствени светски планове и облаги, са направили това, като са създали мит за учението на Христос (по аналогия със соларно-фалическите езически митове ), за да се замъгли истината, която той проповядва.

По този начин тези самоназначени „наместници на Бога на земята“ създадоха временен бизнес на религия, който предостави на тези в този бизнес власт и контрол над своите събратя. Налагайки своята власт в делата на човечеството въз основа на погрешната си теология (която беше въведена в психиката и системите на човечеството), те по този начин получиха влияние и власт над човешката политика, икономика и психология в своя собствена полза.

Следователно този автор не твърди, че ученията на Исус са фалшиви, а че са били умишлено изкривени, тълкувани погрешно и замъглени, в сравнение с първоначалното им значение чрез цензура, интерполация и редактиране, за да служат на светските интереси и да насърчават финансови и властови печалби на свещеническия елит .

Езотеричното християнство (или това, което често се нарича „Църквата на Йоан“ в окултните изследвания, за разлика от „Църквата на Петър“) има дълбоко различен възглед. Една езотерична интерпретация на учението на Исус се придържа към следните основни принципи, свързани с тезите на това есе:

1) Исус е бил просветлена личност, която направи експоненциален еволюционен скок към следващия етап в развитието на хомо сапиенс, както биологично, така и духовно, точно както направиха Сидхарта Гаутама, Махавира, Кришна, Лао Дзъ и други просветени личности. Тази еволюция към нов етап в човешкото развитие представлява промяна от сегашния статус на хомо сапиенс. Тази промяна се обозначава с различни думи в различни системи на Изток и Запад, например будистка нирвана, индуистка, самадхи и мокша, а в гностицизма – просветление или гнозис.

Хората, преминали през това пробуждане, са наричани различно в различните култури: Буди, Татагати, Аватари, Месии и т.н. Самият Исус говори за „раждане свише“ и „да станеш ново същество“, за да обясни този процес, който е преживял и който е възможен за всички (учение, грубо погрешно тълкувано от невежеството на църквата и по-специално на нейните евангелски привърженици) .

2) По този начин Исус не е бил „един-единствен Божи Син“, както твърди църковността, а е бил представител на тази еволюционна, просветена промяна, възможна за всички хора, само ако следват изложените инструкции.

3) В това отношение, когато Исус каза „Аз и Отецът сме едно“, той не е имал предвид, че той, като отделна личност, е единственият, който е в хармония с Бога, а че това е вярно за всички нас. Така Исус защити индуистката концепция за „Атман е едно с Брахман“. Тоест индивидуалната душа е идентична с Божествената; че най-вътрешният аспект на нашето същество, нашето самосъзнание, е Божественото вътре. Това се потвърждава от по-нататъшното учение на Исус, че „Божието царство е вътре във вас“. Така хората не са и никога не могат да бъдат отделени от Бога, а живеят в заблудата, че са.

4) В езотеричното християнство тази вътрешна душа, която е едно с Бога (тоест Божественото вътре в нас и по този начин е нашата истинска природа) се нарича Христос. В индуизма се нарича Атман, а в будизма се нарича Буда природа. В тези духовни системи основният принцип е, че всички живи същества във Вселената имат тази божествена същност, този Христос, този Атман, тази Буда природа. Разбирането на тази заповед е фундаментално, докато продължаваме да разкриваме Антихриста.

Следва: Изкуственият интелект- Антихристът

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *