Учени създадоха технология за управление на мозъка чрез интернет

Безжичните имплантируеми устройства са интегрирани с гъвкава интернет инфраструктура и традиционно лабораторно оборудване

Мултидисциплинарен екип от изследователи от Корейския институт за напреднали технологии, Вашингтонския университет в Сейнт Луис и Щатския университет в Колорадо сформира екосистема с безжични имплантируеми устройства и интернет инфраструктура, която позволява провеждането на невробиологични експерименти по високоскоростни интернет канали.

Благодарение на иновативната технология учените могат да манипулират мозъците на животните от всяка точка на света. Всичко, от което се нуждаете, за да се свържете с безжичната екосистема, е миникомпютър, струващ по-малко от $45, който комуникира с безжични многофункционални мозъчни сонди и други видове общо лабораторно оборудване, използвайки включени към интернет контролни модули.

Предимствата на технологията включват минимални хардуерни изисквания, ниски разходи за настройка, лекота на използване и гъвкавост, което прави възможно внедряването й в глобален мащаб. Учените могат бързо да внедрят подходящите инструменти в своите лаборатории с минимални разходи, което ще им позволи да намалят времето, прекарано за решаване на различни невробиологични проблеми.

Изследователите считат, че безжичната екосистема има много приложения, включително изследвания на мозъка, фармацевтични продукти и телемедицина, и е безценна при дистанционното лечение на заболявания на мозъка и други органи. Това е още по-важно в моменти, когато много лаборатории трябва да бъдат затворени, като например когато са наложени ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *