Загадката на „великана от Кандахар“

Тази история е разказана от Стивън Куейл през 2002 г. в ефира на популярна американска радиостанция на паранормална тематика.

Според Куейл целият този инцидент незабавно е бил засекретен и дълго време е бил скрит от обществеността.

И така, всичко започна, когато един ден по време на военната операция на САЩ в Афганистан, отряд американски войници не се върнал от мисия. Опитали се да се свържат с тях по радиото, но никой не отговорил.

В отговор в пустинята е изпратена специална група със задача да открие и върне изчезналия отряд. Предполагало се, че отрядът може да попаднал в засада, а войниците са убити или пленени от противника.

Пристигайки в района, където изчезнал отряда, войниците започват да оглеждат района и скоро се натъкват на входа на голяма пещера. На входа на пещерата лежали някои неща, които при по-внимателно разглеждане се оказали оръжието и екипировката на изчезналите.

Групата внимателно оглеждала входа на пещерата, когато изведнъж оттам изскочил гигантски човек, по-висок от двама обикновени хора, един върху друг.

Определено това бил мъж с рошава червена брада и рижа коса. Той изкрещял от ярост и се втурнал към войниците с юмруци. Те се оттеглили и започнаха да стрелят по гиганта с техните пушки 50 BMG Barrett.

Дори и с такава огромна огнева мощ, на целия отряд му били необходими цели 30 секунди непрекъснат обстрел на гиганта, за да го съборят най-накрая на земята.

След като гигантът бил убит, екипът претърсил вътрешността на пещерата и открил телата на мъжете от изчезналия отряд, изгризани до кости, както и по-стари човешки кости. Войниците стигнали до заключението, че   човекоядецът великан живее в тази пещера от дълго време и изяжда преминаващите хора.

Що се отнася до тялото на гиганта, то тежало най-малко 500 кг и след това било транспортирано по въздух до местната военна база, а след това изпратено с по-голям самолет нанякъде и никой повече не го видял и чул.

Когато войниците се върнали в Щатите, те бяха принудени да подпишат декларация за неразкриване на информация и целият инцидент бил засекретен.

Esoreiter

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *