Извънземните може вече да са посетили Земята, виждайки в хората колония от мравки

Това пише Сара Крудас, телевизионна водеща, писателка и космическа журналистка с опит в астрофизика.

Дори в нашия собствен космически заден двор на Слънчевата система има много потенциални кандидати за живот, като се започне от суровата среда на Марс, за която учените смятат, че вероятно е била много по-топла и по-влажна и може да приюти условия за прост микробен живот. Дори планетата Венера, за която преди се е смятало, че е негостоприемен свят, е подробно изследвана за възможността за прост живот в нейните облаци„, казва Сара Крудас.

На пръв поглед Вселената е пълна с кандидат-места за съществуването на живот. Така че остава да видим дали хората ще успеят да осъществят контакт с някакъв интелигентен живот извън нея.

Може да се случи утре или може да се случи след 1000 години. Може вече да се е случило. Просто не знаем и все още нямаме доказателства. Да кажем, че разумна извънземна раса, вероятно много по-напреднала от нас, предвид факта, че има способността да пътува из Вселената, осъществи контакт с нас. Какво ще се случи тогава?“ – пита тв водещата.

Експерти като покойния професор Стивън Хокинг предполагат, че разумният извънземен живот, достигнал Земята, би бил лоша новина за човечеството.

Да се ​​сблъскаш с напреднала извънземна цивилизация може да е като да срещнеш индианците с Колумб. Нищо добро никога не се е получило от това.  Но това мнение не се споделя от всички, включително и от мен“, добавя Сара Крудас.

Като се има предвид факта, че ако една цивилизация вече е развила огромните способности, необходими за междугалактически пътувания, тогава тя вероятно вече знае за съществуването на земляните, като се имат предвид радиосигналите, излъчвани от Синята планета в продължение на повече от век, пише авторът на статията.

По този начин, ако на Земята много е разделена на определени категории, то от страната на космическите простори Земята е една голяма къща.

Може би, въпреки че извънземните знаят за нас, те просто са ни отминали. Точно както няма да спрете да говорите с мравуняк на улицата, извънземните не ни виждат като нещо специално. За извънземна цивилизация всяко от нашите послания трябва  да представлява само една планета сред многото“, казва журналистът.

Въпреки че филмите изобразяват как извънземните ни посещават, може би е много по-вероятно да открием сигнал от тях далеч във Вселената. Тогава процесът на общуване с извънземна цивилизация няма да се сравнява с Междузвездни войни и други филми, а с археологията. Разумния животът може дори да бъде случайност, а нашето съществуване да е просто космическо съвпадение“, обобщава Сара Крудас.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *