Демони се вселяват във все повече хора (видео)

Екзорсистите са уплашени от рязкото увеличение на броя на обладаните

Проучване на одобрения от Ватикана религиозен университет в Рим установи, че католическите екзорсисти се чувстват претоварени и нямат подкрепа от епископите, пише The Times of London

Италианските екзорсисти разговаряха с изследователи на 16-ия годишен курс по екзорсизъм Regina Apostolorum в Рим, който беше посетен от 120 души. Курсът привлече значителен брой хора благодарение на подкрепата на папа Франциск за екзорсизма, пише изданието.

Преди това той говори за подпомагане на онези, които са „обсебени от злото“ и е превърнал екзорсизмите в официална католическа практика. Екзорсистите на конференцията казаха, че се нуждаят от повече подкрепа от психолози, за да определят дали хората са психически нестабилни или обладани от демони.

Отец Джузепе Бернарди твърди, че е извършил деветчасов екзорсизъм на жена, която е обиждала на латински и е нападала монаси, пише вестникът. Бащата на жената смятал, че тя страда от „психиатричен проблем“. Но майката, а по-късно и Бернарди, вярвали, че е била обладана от „демонично влияние“.

Бернарди каза, че трябва да потърси помощта на психолози, за да определи дали тя е болна или обладана, но го направил без помощта на църквата. Липсата на подкрепа от епископите е оплакването на другите интервюирани екзорсисти.

Участниците в конференцията твърдят, че демоничното обладаване може да бъде разпознато по необичайна физическа сила, повръщане или внезапна способност да се говори на латински, иврит или арамейски. Проучването установи, че има 290 екзорсисти в Италия и 37 в Испания.

„Много от потенциално обладаните хора, които виждаме в Испания, са прекарвали време с Ню Ейдж, духовни или медитативни групи“, казват изследователите.

В Обединеното кралство и Ирландия има 28 екзорсисти, а в Манила, Филипините, има „специален офис и екип“.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *