Светът е изправен пред безпрецедентна заплаха

Канадският атмосферен учен и директор на Центъра за наука за климата в Тексаския технически университет Катрин Хайхоу заяви, че хората не разбират мащабите на климатичната криза.

Тя прогнозира заплахи за света, „невиждани за 10 хиляди години от съществуването на човешката цивилизация“, съобщава The Guardian.

Според експерта човечеството няма да може да се адаптира към промените в околната среда, ако не намали емисиите на парникови газове от индустриите. Светът трябва да стане по-устойчив на затопляне, но мерките все още няма да са достатъчни, за да „омекотят“ проблема. „Хората не разбират мащаба на случващото се. Ще бъде повече от всичко, което някога сме виждали. Ще бъде безпрецедентно. Всички живи същества ще бъдат засегнати“, каза Хайхоу.

Ученият подчерта, че в момента в света функционира инфраструктурата, изградена преди няколко десетилетия за планета, която много се е променила. Новите съоръжения ще струват трилиони долари, така че човечеството трябва да намали емисиите, като по този начин намали и разходите си.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *