Бил Гейтс показа нова тоалетна, която не се нуждае от вода и канализация

През последните години Бил Гейтс обръща все повече внимание на своята изследователска фондация, чиято дейност е насочена към разработването на нови технологии в областта на санитарната техника.

Последното постижение на учени и инженери стана уникална тоалетна, която по принцип не се нуждае от канализация или вода.

Един от основателите на Microsoft, Бил Гейтс, проявява голям интерес към санитарните технологии през последните години. Неговите компании многократно са представяли интересни разработки в тази област, предназначени предимно за страни, които имат сериозни проблеми по този въпрос (например за редица африкански и азиатски държави). Преди дни Гейтс в Китай представи нова разработка – тоалетна, която не изисква вода. Това означава, че няма нужда да я свързвате към канализацията.

Същността на новата разработка е, че тоалетната не изпраща остатъците от човешката жизнена дейност някъде по дълга тръба с вода, а оставя всичко в специална капсула, след което започва процеса на рециклиране, който ще превърне фекалиите в тор за селското стопанство , използвайки химикали. Според Гейтс екипът за разработка е работил по тези проекти от години и сега е напълно готов да навлезе на пазара.

Бил сравни създаването на революционна тоалетна със собствена станция за рециклиране с технологичния прогрес от 70-те години, когато Microsoft се появи на пазара и започна масовата компютъризация.

Гейтс е убеден, че през следващите десетилетия именно този метод на изхвърляне на отпадъци ще „улови“ всички домакинства по света. Благодарение на научно-техническия прогрес огромните пречиствателни станции може да станат ненужни.

Източник: novate

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *