Мистериозен и, може би, жив обект, заснет на Марс, изчезна безследно

Специалистите на НАСА наскоро публикуваха снимка, която марсоходът Perseverance направи на 16 юли 2022 г. – на 499-ия ден от престоя си в кратера Jezero.

Сега Там е празно. Не се вижда нищо освен пясък.

Но четири дни по-рано имаше какво да се види. Тогава някакъв мистериозен обект попадна в обектива на камерата (Front Left Hazard Avoidance Camera A) , подобен или на заплетена въдица, или на червеи, или на нечия коса, или на колония от гигантски бактерии, или на растение.

В близост до марсохода, но след 4 дни обектът го няма. Сякаш изпълзя. Така казват ентусиасти сред уфолози и учени, които вярват, че на Марс има някакъв вид живи същества.

Официален коментар за инцидента от НАСА няма. Въпреки че и двете снимки – със и без обекта, ги има на сайта на агенцията. Но експерти, участващи в работата на Perseverance, отбелязаха в блогове, предполагайки, че „червеите“ може да са извънземни и изкуствени. И най-вероятно земните, които са стигнали до Марс заедно с марсохода. Най-вече те приличат на полимерни ремъци от парашут или от защитна обвивка – от елементи на спускаемия апарат, който приземи Perseverance в кратера през февруари 2021 г.

Обектът беше точно тук.

Твърди се, че са донесени от вятъра?!

Странно е обаче, че марсианските ветрове са толкова силни, че са в състояние да духат и да доставят поне нещо на разстояние от няколко километра. Известно е все пак, че парашутът и защитната обвивка на спускаемия модул на марсохода се намират на около два километра от него. Ентусиастите се съмняват.

Ако това не е влага, тогава какво е?

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *