Когато полицаи от Охайо преследват НЛО в Пенсилвания…

Това се случва на 17 април 1966 г., в 5 часа сутринта.

Началникът Джералд Бухерт патрулира в Мантуа, когато шерифският отдел на окръг Портидж изпраща по радиото съобщение до неговите заместници да потърсят светлини в небето, последно забелязани да се насочват на изток.

Бухерт се втурва към дома, за да събуди жена си и да грабне камерата. Джоан все още не е на себе си, докато Джералд я извежда от къщата, мърморейки развълнувано, но без да разбира нищо. Тя се дразни от отказа му да обясни защо трябва да излезе по халат преди изгрев слънце.

Тя внезапно спира да се оплаква, когато той започва да сочи към тъмното, безоблачно небе. Недалеч от двора им се рее предмет, наподобяващ две чаени чинийки, свързани заедно. От него идва светлина, но не и звук. След това започва да се движи бавно и целенасочено на изток, като се накланя по пътя. Джералд прави снимката, преди обектът да изчезне от полезрението им.

Приблизително по същото време, близо до Равена, шерифите на окръг Портидж Дейл Споре и Уилбър „Барни“ Неф разследват кола, изоставена отстрани на селски път. Колата изглежда пълна с радио оборудване. Отстрани има триъгълник с нарисувана мълния и надпис „Седем стъпки към ада“.

Зад себе си те чуват странен електрически бръмчащ звук. Те се обръщат и гледат учудено как съдът с форма на чинийка — може би дълъг 50 фута и висок около 20 фута — бавно се издига от дърветата и се носи във въздуха. Ярка светлина грее отдолу, къпейки земята. Присвивайки очи, служителите виждат нещо като купол отгоре и издатина, която прилича на дебела антена.

Споре се сеща за своето радио и съобщава какво вижда. След объркан разговор диспечерът съветва полицаите да  стрелят по обекта, за да могат да докажат случая. Споре колебливо вади пистолета си и се прицелва в кораба.

В полицейското управление на Равена сержант Хенри Шонфелт започва да се чуди дали двамата не са забелязали правителствен метеорологичен балон. Самият той се свързва с тях по радиото и отменя заповедта за стрелба. Изчакайте там, казва той, докато някой бъде изпратен с камера.

Но тогава корабът изведнъж започва да лети на изток. Споре и Неф се качват обратно на колата си и се впускат в преследване.

Половин час по-късно вече са извън тяхната юрисдикция и се движат по тъмни селски пътища с над 100 мили в час. На границата с Пенсилвания полицаят от Източна Палестина Уейн Хюстън се присъединява към преследването, докато то продължава извън щата. Дори когато наближаващата зора бледнее в небето, светлините на странния кораб остават отчетливи.

Обратно в Равена, контрольорът се обажда на кулата за контрол на въздушното движение в Питсбърг. Докато говорят по телефона, Споре съобщава по радиото, че в небето вече има бойни самолети, които летят към кораба. Друг служител на окръг Портидж също вижда три самолета, които се насочват към прехващане.

Около 6:15 сутринта колата на Споре и Неф спира до сервиз в Конуей, Пенсилвания, където полицай Франк Панзанела стои и пие кафе, докато обектът плува в небето.

Мигове по-късно полицаите слушат как радиостанциите им улавят бърборене между пилотите, преследващи кораба. Когато ги забелязва, чинията рязко ускорява, този път се насочва право нагоре, и изчезва.

В резултат на това, когато шерифът проявява филма и публикува снимката в местния вестник, ФБР се намесва, взема оригиналния филм от шерифа и казва на медиите, че полицията е видяла „планетата Венера“.

Пресата внезапно замлъква и внезапно спира да пише за НЛО, но ченгетата са бесни. Те са трудолюбиви хора, отдадени на каузата си и уважавани в градовете си, а правителството на Съединените щати току-що казва на света, че са толкова глупави, че преследват планетата от Равена до покрайнините на Питсбърг.

Полицията се опитва да докаже, че те не са идиоти, каквито ги изкарва ФБР, но държавната машина се оказва по-силна….

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *